Erken seçim meselesi

Dün partisinin grup toplantısında MHP lideri Sayın Bahçeli gündeme damgasını vuran bir açıklama yaptı. Normalde 2019 Kasımı'nda olması gereken Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinin yerel...

Dün partisinin grup toplantısında MHP lideri Sayın Bahçeli gündeme damgasını vuran bir açıklama yaptı. Normalde 2019 Kasımı'nda olması gereken Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinin yerel seçimlerin önüne alınması çağrısını yaptı. Tarih olarak da 26 Ağustos'u işaret etti. Dün saat 11.10 gibi gelen bu açıklamayla herkes âdeta şöyle bir silkelendi.
Bahçeli'nin açıklamasına ilk cevap Bekir Bozdağ'dan geldi ve AK Parti yetkili kurullarının bu konuyu tartışacağını söyledi. Sonra Cumhurbaşkanımızın bugün 13.30'da Bahçeli ile Külliye'de görüşeceği haberi geldi. Muhtemelen olay bugün netleşmiş olur.

Peki, erken seçim ne getirir ne götürür? Bir kere erken seçim konusu uzunca zamandır gündemde. Yerel seçimlerden önce yapılacağını dillendirenlerin sayısı hiç de az değildi. Buna gerekçe olarak da yerel seçimde AK Parti açısında olumsuz bir durum ortaya çıkarsa muhalefetin bu gazla Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerine daha hırslı gideceği yönündeydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.646 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar