DHKP-C terör örgütü değil mi?

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu 27 Haziran 2017'de açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için bazı gazetelerde yayımlanan ve altında 111 kişinin imzasının bulunduğu ilana resmî...

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu 27 Haziran 2017'de açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için bazı gazetelerde yayımlanan ve altında 111 kişinin imzasının bulunduğu ilana resmî Twitter hesabından haklı olarak çok sert tepki göstermişti. Soylu, "DHKP-C üyesi iki terör örgütü üyesine hamilik!" diyerek terörü öven isimlere şu açıklamayı yapmıştı:
"Bugün birtakım gazetelerde DHKP-C terör örgütünün talimatlarına eksiksiz uyan, bu örgütün mensupları için gerçekleri saptırarak ilan verenler, başınıza gelen en ufak olayda yardım istediğiniz polisin bilgisine, istihbaratına ve tespitlerine güvenmiyorsunuz, savcılara ve hâkimlere de güvenmiyorsunuz ancak terör örgütü üyelerine güveniniz sonsuz. Hepimizin devletini terör örgütü karşısında hareketsiz ve etkisiz hâle getirmek, suçlu göstermek için yola çıkanlar, neyin altına imza attığınızın farkında mısınız? Peki terör örgütüne cesaret vermek için bu ilanı yayınlayanlar?.."

Terörle mücadelenin önemli ismi Sayın Süleyman Soylu terör konusunda devlete ve millete güvenmenin altını çizmişti. Ancak ne yazık ki bu ülkede birileri hâlâ terörü meşru göstermeye devam ediyor. Üstelik bunu yapanlar sanatçı ve aydın denilen kişiler. Batı'da böyle şeylerin kabul edilmesi mümkün değildir.

ABD'de 2016 Şubat'ında Kaliforniya Mahkemesi DEAŞ'ın övülmesini suç kabul etti ve 18 ay hapis cezası verdi. El-Kaide'nin Körfez'den yayın yapan inspire.com sitesinin nüshalarını cebinde taşıyanlara 2 yıl hapis cezası verildi ve bu cezalar ertelenmedi. Bakın sadece nüshayı yanında taşıyanlara bu ceza verildi. Çünkü Batı'da terörü övmek (praising for terorism) ağır suçtur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani Davası siyasi değildir, hatta az ceza verilmiştir! 20 Mayıs 2024 | 1.666 Okunma Ayhan Bora Kaplan haberleri muhalif ve FETÖ’cü gazetecilere servis edildi 17 Mayıs 2024 | 9.693 Okunma Ankara Emniyeti’ndeki skandallar Süleyman Soylu döneminde olsaydı... 15 Mayıs 2024 | 8.546 Okunma Ya Çatalca Jandarmada FETÖ var ya da birileri tezgâh peşinde 13 Mayıs 2024 | 93 Okunma Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar