Deviremediniz, deviremeyeceksiniz!

25 Ekim’de bu köşede Orson Welles’in Yurttaş Kane filminden bahsetmiştim. 1941 yapımı “Yurttaş Kane” sinema tarihinin en iyi filmlerinden biridir. Filmdeki ana karakter olan medya patronu Charles Foster Kane, Küba’da savaş...

25 Ekim’de bu köşede Orson Welles’in Yurttaş Kane filminden bahsetmiştim. 1941 yapımı “Yurttaş Kane” sinema tarihinin en iyi filmlerinden biridir. Filmdeki ana karakter olan medya patronu Charles Foster Kane, Küba’da savaş çıksın istemektedir. Savaş demek gazetenin daha çok satması demek olduğu için savaş çığırtkanlığı adına her şeyi yapar. Ve Kane şu meşhur cümlesini söyler: “Siz şiirler yazın! Ben savaşı çıkarırım!”

Bizdeki medyanın savaş çığırtkanlığını en iyi özetleyen cümle budur. Her patlamadan, her saldırıdan sonra Tayyip Erdoğan’ı suçlayan, devleti zan altında bırakan söylemleri kullanıyorlar. Cumhuriyet tarihinde ben bu kadar aşağılık güruhu hiç görmedim. Sanatçı müsveddesinden gazeteci bozuntusuna kadar bir grup Türk devletine ve milletine açık bir savaş yürütüyor. Üstelik türlü kategorilerde pis argümanlarla. PKK’yı kınamayıp teröristlere tek laf etmeyen ve sadece hükümet suçludur anlayışına sarılan hainlerle karşı karşıyayız.

Terörist ayrımı yapan, iyi terörist kötü terörist vardır diyen, ülkeyi bölmek isteyen bu şer odakları ülkemizi ateşe atmak ve bölmek derdindeler. En büyük takıntıları da Cumhurbaşkanımız Erdoğan. Varsa yoksa Erdoğan. Ondan kurtulun gerisi kolay diyorlar. Bizi liderimize küstürmeye çalışıp başka amaçlar peşinden koşmak için yol yapıyorlar.

Bu alçaklara toplu bir cevabım var. Gezi’deki kuş beyinli aptallarla Erdoğan’ı deviremediniz. Zaten o aptallarla bir şey başaracak haliniz yoktu. 17-25 Aralık’ta FETÖ’cüleri devreye soktunuz. Bireysel zekası olmayan Fethullahçı teröristlerle darbe yapmaya giriştiniz. Gene deviremediniz. Sonra Demirtaş güzellemeleriyle PKK terörüne yol verdiniz. Yakıp yıkarak, masum insanları öldürerek ülkemizi terörize edip yaşanmaz hale getirmek istediniz. Bir yandan da ülke yönetilemiyor laflarını dolaşıma soktunuz. Ama Erdoğan’a bırakın zarar vermeyi milletin onun etrafında kenetlenmesine vesile oldunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani Davası siyasi değildir, hatta az ceza verilmiştir! 20 Mayıs 2024 | 1.634 Okunma Ayhan Bora Kaplan haberleri muhalif ve FETÖ’cü gazetecilere servis edildi 17 Mayıs 2024 | 9.678 Okunma Ankara Emniyeti’ndeki skandallar Süleyman Soylu döneminde olsaydı... 15 Mayıs 2024 | 8.546 Okunma Ya Çatalca Jandarmada FETÖ var ya da birileri tezgâh peşinde 13 Mayıs 2024 | 93 Okunma Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar