Cem Yılmaz’ın gösterisi

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük (03 Ocak 2022 )yazısında Cem Yılmaz'ın yılbaşıyla birlikte Netflix'te yayınlanan gösterisini yorumladı

Yeni yıla girerken ben de Netflix’te Cem Yılmaz’ın gösterisini izledim. Öncekilere göre daha kısa. Cem Yılmaz’ın güldürmediği kimse çok azdır.


Son yıllarda siyasi tavrını açıkça belli etmesi, bunu da göze sokarak yapması çoğu muhafazakâr dindar milliyetçi kitleyi etkiledi.


Karakomikler serisi ve son gösterimdeki şovu aslında iyi işler. Türkiye’de biraz nitelikli iş yapınca, -mesela iyi tiyatro oyunu, iyi kitap, iyi film- izleyici, okuyucu az ilgi gösterir. Kaliteli işler pek ödüllendiriliyor diyemeyiz bu topraklarda.


Aslında Yılmaz’ın son işleri nitelikli. Gösterisindeki LGBT ve kendi milletiyle yurt dışı tatilinde karşılaşanları alaya aldığı sahneler iyi. Muhtemelen böyle işler yapınca Cem Yılmaz daha az izlenecek ama en azından nitelikli iş yapmış oluyor.


Sosyal medyada ona buna laf yetiştirince olmuyor işte. Elbette onun da fikri var ama troller gibi sarakaya alayım derseniz olmuyor. Siyasi iktidarı çok iyi bir filmle eleştirebilirsiniz. Çok iyi bir romanla, tiyatroyla bunu yapabilirsiniz. Sosyal medyada zamlarla, faizlerle Şahan gibi üçüncü sınıf espri yaparsan alay konusu olursun.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.237 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar