Bylock'la ilgili bazı sorular

FETÖ'nün çökertilmesinde en önemli etken hiç şüphesiz bylock'un bulunmasıydı. Şayet MİT bylock'u bulamasa kripto FETÖ'cülerin çoğu deşifre edilemeyecekti. Hâlâ aramızda olacaklardı....

FETÖ'nün çökertilmesinde en önemli etken hiç şüphesiz bylock'un bulunmasıydı. Şayet MİT bylock'u bulamasa kripto FETÖ'cülerin çoğu deşifre edilemeyecekti. Hâlâ aramızda olacaklardı. Belki de 15 Temmuz darbe girişimi benzeri teşebbüslerine devam edeceklerdi. MİT'in tespitine göre 215 bin FETÖ'cü bu iletişim yöntemini kullanmış. Fransa, Amerika, Belçika, Kırgızistan gibi ülkelerden de bylock kullanıcıları var.
Yargıtay'ın son kararına göre de bylock kullanmak net örgüt delili. Bylock varsa FETÖ'cüsün demektir. Ancak bazı yargı kararlarına ve uygulamalara bakılınca bylock konusunda bazı soruların sorulması gerekiyor. Eğer bir FETÖ'cüde sadece bylock varsa ve hakkında başka suç isnadı yoksa tutuksuz yargılanabiliyor. Bu tür yargılananlar 7.5 ila 9 yıl arasında ceza alıyor. Terör örgütü üyesi olunca da bu işin kurtuluşu olmuyor.
Kamuoyundaki bir diğer iddia da bylock'ta ayrımcılıklar yapıldığı yönünde. Şu an şehir efsanesi mi, gerçek mi belli olmayan bir dedikodu var. Bu dedikoduyu duymayan gazeteci neredeyse yok gibi. Meşhur iki iş adamında bylock çıktığı ve bu iki isme dokunulmadığı yönünde dedikodu mekanizması her yerde dile getiriliyor. Hatta polislerin onları almaya giderken yoldan döndükleri film senaryosu gibi söyleniyor. Bu konuya da açıklık getirilmesi lazım. Çünkü açıklığa kavuşturulmadığı takdirde, bazı bylock'çuların korunduğu algısı yerleşiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani Davası siyasi değildir, hatta az ceza verilmiştir! 20 Mayıs 2024 | 1.634 Okunma Ayhan Bora Kaplan haberleri muhalif ve FETÖ’cü gazetecilere servis edildi 17 Mayıs 2024 | 9.678 Okunma Ankara Emniyeti’ndeki skandallar Süleyman Soylu döneminde olsaydı... 15 Mayıs 2024 | 8.546 Okunma Ya Çatalca Jandarmada FETÖ var ya da birileri tezgâh peşinde 13 Mayıs 2024 | 93 Okunma Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar