Bütün argümanınız, “Suriye’ye gidip savaşsınlar mı?”

Türkiye’de ne yazık ki bazılarında ırkçı bir damar var. Millet olma bilinciyle ırkçılığı karıştıran bu damar kendinden olmayana her türlü kötülüğü mübah görüyor.

Kürtler, Aleviler, dindarlar, milliyetçiler eski Türkiye’nin hoyratlığından nasibini aldı. Gayrimüslimler ya da başka ırktan olanlar bir kısım tarafından ikinci sınıf insan muamelesi gördü. Bunun en son örneği Suriyeli kardeşlerimizdir.
2011 yılında başlayan Arap Baharı hâliyle Suriye’yi de etkiledi. İnsanlar Esad rejiminin zulmünden kaçıp çeşitli ülkere sığınmak zorunda kaldı. Türkiye de Suriyeli vatandaşlara kapısını haklı olarak sonuna kadar açtı. Yaklaşık 3,5 milyon Suriyeli ülkemizde misafir. 2011’den beri ülkemizde bulunan Suriyeliler nedense bazı ırkçı siyasilerin kaşımasıyla 2 yıldan beri yeniden hiç hak etmedikleri konularla gündemimizdeler. Son 7 yılda konu olmayan mesele yeniden kaşınıyor.
Bir kere şunu diyeyim: Göç bir ülke için iyidir, faydalıdır. Bütün büyük devletler göç alırlar. Bunun en iyi örneği Amerika’dır. Amerika göç almasa asla süper güç olamazdı. 7 Ocak’ta şöyle yazmıştım:
“BBC'nin World Histories isminde nefis bir dergisi var. Bu derginin 2018 Ağustos/Eylül sayısı göç konusunu masaya yatırmış. BBC World Histories 'Göç dünyayı nasıl değiştirdi? (How has migration changed the world?)' başlıklı makalesinde nefis bir derleme yapmış. Dünya tarihi boyunca insanlar başka kıtalara göç ettiler, okyanusları geçtiler, savaşlardan, idamlardan kaçtılar, köle olarak satıldılar.”
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.242 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 25 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.650 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar