Bolu Belediye Başkanı'nın kararları yargıdan döner, çünkü...

İki gün önce sosyal medyada gördüm. Bolu’nun CHP’li belediye başkanı Tanju Özcan şehirdeki göçmenlerin su ve katı atık bedellerini 10 kat artıracağını söyledi. Buna cevap da CHP Genel...

İki gün önce sosyal medyada gördüm. Bolu’nun CHP’li belediye başkanı Tanju Özcan şehirdeki göçmenlerin su ve katı atık bedellerini 10 kat artıracağını söyledi.
Buna cevap da CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan geldi ve şöyle dedi: “Su gibi temel bir yaşam hakkının bırakınız engellenmesi, bu konunun tartışmaya açılması dahi, parti politikalarımız ile taban tabana zıttır."
Tanju Bey partisinden tepki gelse bile dediklerinin arkasında olduğunu söyledi. Bir kere Tanju Özcan bu dediklerini yapamaz. Yapmak istese de mahkemeden döner. Hatırlarsanız Trump 2017’de vizesi olduğu hâlde, Yemen, Irak, Somali gibi yerlerden gelen vatandaşları ABD’ye almıyordu. Ama bu karar Yüksek Yargı’dan döndü. Çünkü temel hak ve özgürlükler konusunda kimse geriye dönük karar alamaz.
Tanju Özcan temel yaşam hakkı olan su gibi konularda farklı muamele yapamaz. Yapsa bile yargıdan döner.
Ama burada daha acı olan şey Türkiye’de bazı insanların buna destek...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.235 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar