Bizim mahallenin “Carlito Brigante” yanılgısı galiba bitti

Bu hatalara düşünce ne hâllere geldiğimizi yıllardan beri gördük

Brian De Palma’nın 1993 yapımı “Carlito’nun Yolu” filmi bana göre sinema tarihinin başyapıtı eserlerindendir. O filmde Carlito kritik bir hata yapıyor. Ne olduğunu filmi izleyenler bilecektir. İzlemeyenler için ne olduğunu yazıp sihri bozmayayım!..
Neticede bir mafya filmi. Onu soyutlayıp hayata uyarlarsak bazı hatalar bir kez yapılmalı. Birden fazla yapılırsa o hata değil artık aptallıktır. 20 Eylül 2017’de Carlito Brigante’nin durumunu Nagehan Alçı için yazmıştım.
Bazen bizim mahalle Carlito Brigante tarzı çok hata yaptı. Karşı taraf beni sevsin, beni adamdan saysın diye uğraşırlardı. Sanat, medya, siyaset vb. alanındaki bazı kişiler aramız iyi olsun diye uğraşıyordu. Hâlbuki karşı mahalle bulduğu her fırsatta intikam için gün sayıyor. Hükûmete destek verir gibi görünen bir dizi oyuncusu ya da şarkıcı bulduğu ilk fırsatta sırtını döndü. 2019 yerel seçimleri bunun örneği. Erdoğan devrildi galiba, heyecanıyla hemen kendi mahallerine döndüler!
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar