Birlik olursak gerisi boş

Suriye’nin kuzeyine yaptığımız “Barış Pınarı Harekâtı” başarıyla devam ediyor. 500’ün üzerinde terörist etkisiz hâle getirildi. Siz bu satırları okurken sayı daha da...

Suriye’nin kuzeyine yaptığımız “Barış Pınarı Harekâtı” başarıyla devam ediyor. 500’ün üzerinde terörist etkisiz hâle getirildi. Siz bu satırları okurken sayı daha da artmış olur. Türkiye gibi büyük bir askerî gücü zaten PKK ile kıyaslamak abesle iştigaldir...
Türkiye’nin bu kararlı operasyonu Batı’yı dumura uğrattı. İlk günlerde sessiz kalan Batı, Türkiye YPG’yi hallaç pamuğu gibi atınca devreye girdi. Önce açıklamalar geldi, sonra YPG’yi yedirmeyiz dediler. 
Amerika’da Cumhuriyetçiler bastırınca Trump yaptırım uygulayacağım dedi. Üç bakanımıza yaptırım geldi. Peşinden çelik tarifeleri, mayıs ayındaki indirimden önceki seviye olan yüzde 50’ye çıkarıldı. ABD aynı zamanda, Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen, Türkiye ile 100 milyar dolarlık ticaret anlaşmasına ilişkin müzakereleri de hemen durdurdu.
Bunları Amerika daha önce de denedi. Üç bakanımız herhâlde Amerika’nın yaptırım kararından sonra uyuyamıyordur (!) Amerika artık böyle kararlarla kimseyi korkutamaz. Ekonomik korku ise çoktan aşıldı. İçeride bazı sözde sanatçı, gazeteci, aydın ve gazetelerden beklemediğimiz hareketler geldi ama sorun değil.
Hep beraber içeride birlik olursak Amerika’nın, Batı’nın çabaları nafile kalır. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve diğerlerinin olumlu tavrı ve Barış Pınarı Harekâtı’na destek vermelerini es geçmemek lazım. En azından köstek olmadılar.
Bu açıdan genç bir siyasinin Barış Pınarı Harekâtı’yla ilgili mesajlarını çok önemli buluyorum. Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda 35 yaşında genç bir siyasetçi. Çok bilgili ve siyasi gelişmeleri iyi okuyor. İç siyasette hükûmeti eleştiriyor. Ama konu dış politika olunca, millî güvenlik hayati önem kazanınca Ekrem Eray Arda işte orada devletin ve milletin yanında saf tutuyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.235 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar