Batı’nın sevgi pıtırcığı (!) Mazlum Kobani

“Terör örgütü El Kaide’nin bin Ladin’den sonraki lideri Eymen El Zevahiri, TBMM’den bir grup milletvekilinin davetiyle vize aldı ve Türkiye’ye geldi. Bakanlarla, milletvekilleriyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla...

“Terör örgütü El Kaide’nin bin Ladin’den sonraki lideri Eymen El Zevahiri, TBMM’den bir grup milletvekilinin davetiyle vize aldı ve Türkiye’ye geldi. Bakanlarla, milletvekilleriyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşen Zevahiri temaslarının ardından Türkiye’den ayrıldı...”
Türk ve dünya medyasında böyle bir haber okuduğunuzu hayal edebiliyor musunuz? Edemezsiniz, çünkü Türkiye ne kendi başına musallat olan terör örgütleriyle ne de dünyanın başına bela üstüne bela açmış, insanları katletmiş teröristlerle asla görüşmez. Ancak Barış Pınarı Harekâtı’nın ardından Suriye’deki PKK-YPG güçlerinin sözde komutanı Mazlum Kobani (Kandil’deki kod ismiyle Şahin Cilo, gerçek ismiyle Ferhat Abdi Şahin) ABD senatörlerinden davet üstüne davet alıyor. Bizzat ABD Başkanı Trump’ın övgülü tweetlerine mazhar oluyor. Anlayan beri gelsin!.. Anadolu’da bu gibi durumlar için güzel bir tabir vardır: “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?”
Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın yerinde tabiriyle, terör örgütü YPG-PKK’yı NATO’ya aldılar ama bizim haberimiz yok sanırım! Batı ülkelerindeki Mazlum Kobani aşkına anlam vermek mümkün değil. Gören de zanneder ki “hayır kurumu başkanı” ağırlanacak.
Kimdir bu Mazlum Kobani, bilenler bilir de Batı kamuoyunda yeterince tanınıyor mu? 1967-Suriye doğumlu. 1990’da PKK’ya katıldı, Öcalan’ın Suriye günlerinde, “Apo’nun manevi oğlu” olarak nam saldı. 1996'da örgütün sözde Hakkâri/Şemdinli sorumlusu oldu, bu dönemde Hakkâri'de 2 saldırı düzenlendi.
22 Ağustos'ta Şemdinli'de görevlerine giden köy korucularına Örencik mezrasında roket atıldı, 3'ü korucu 5 kişi şehit oldu, 11 kişi yaralandı. 8 Kasım 1996'da da Hakkâri Çukurca'da bir minibüse roketli saldırıda; 12'si köy korucusu 17 kişi şehit düştü, 8 kişi yaralandı. 2008'de Şemdinli'deki Aktütün Karakolu'na kalabalık bir terörist grup saldırdı: 17 askerimiz şehit düştü.
Yukarıda yazdıklarım, Batı’nın sevgi pıtırcığı Mazlum Kobani’nin kabarık sabıkasından sadece küçük bir bölüm. Sözde bölge sorumlusu olarak verdiği talimatlarla çoluk çocuk, asker-sivil ayırt etmeden onlarca kişinin kanını pis ellerine bulaştırdı.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.241 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 25 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.649 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar