Batılı ülkeler Türkiye’nin Rusya ile iş birliğinden endişeliyse

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük'ün bugünkü (08.08.2022)''Batılı ülkeler Türkiye’nin Rusya ile iş birliğinden endişeliyse'' başlıklı yazısı.

Dün Financial Times gazetesinde bir haber yer aldı. Habere göre Batılı başkentler Ankara ile Moskova arasında gittikçe derinleşen ekonomik iş birliğinden endişe duymaya başlamış ve Rusya'nın yaptırımlardan kaçınmasına yardımcı olması hâlinde Türkiye'nin cezalandırıcı önlemlerle karşı karşıya kalabileceği belirtilmiş. (Euronews)

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali haksız. Zaten Batı da Rusya’ya ağır yaptırımlar uyguluyor. Ukrayna ise başta aldığı silahları artık alamadığını söylüyor. Batı’yı eleştiriyor.

Türkiye hem Batı hem de Rusya ile konuşan nadir ülkelerden biri. Türkiye olmasa bazı ülkeler kelimenin gerçek manasıyla aç kalkacaktı. Tahıl koridorunda elde edilen başarı bunun göstergesi. Batı’nın Financial Times’da çıkan yazı gibi bu iş birliğinden rahatsız olacağı yerde mutlu olması lazım. Ya Türkiye araya girip tahıl koridoru açılmasa ne olacaktı? Avrupa kendi yapamıyor, Türkiye yapıyor. Teşekkür etmesi gerekirken bir de eleştiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.234 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar