Aydın Doğan’a Ankara’dan Bilgi Üniversitesi için onay geldi mi?

Geçen yazımın son paragrafında son dönemde Aydın Doğan’ın Bilgi Üniversitesi’ni Külliye’nin onayıyla satın alacağına dair uydurma haberler üzerine şöyle yazmıştım:“Bu arada...

Geçen yazımın son paragrafında son dönemde Aydın Doğan’ın Bilgi Üniversitesi’ni Külliye’nin onayıyla satın alacağına dair uydurma haberler üzerine şöyle yazmıştım:
“Bu arada Aydın Doğan’ın Bilgi Üniversitesi’ni satın almak için Külliye’den onay aldığı gibi uydurma laflar piyasada dolanıyor. Aydın Bey istediği yeri alsın ama Külliye’den onay lafları uydurmadır. Bilgi zaten Zafer Mutlu’nun Üniversitesiydi. Sonra Amerikalılara satıp büyük para kazandı. Fakat yine oradan parmağını eksik etmedi. Mutlu’nun damadı da üniversitenin mütevelli heyetindeydi. Şimdi de danışmanı olduğu Aydın Doğan’a üniversiteyi aldırıp yine büyük parayı indirecektir.
Zaten CHP Beşiktaş adayı Rıza Akpolat’ın da Mutlu’nun adamı olduğunu Ankara çevreleri iyi biliyor. Beşiktaş’ın tüm işleri artık teyze oğulları olan Erdoğan Toprak-Zafer Mutlu ikilisinden sorulacak. Bu adamlar Türkiye’de siyasi düzen ne olursa olsun yolunu bulurlar.”
Bu yazım üzerine Aydın Doğan’ın Başdanışmanı Zafer Mutlu’dan cevap geldi. Elbette cevap hakkına saygım vardır. Aynen yayınlıyorum:
“Ben şu an Londra’dayım. CHP Beşiktaş belediye başkan adayını asla tanımam. CHP ile ve yeni belediye reisleriyle hiçbir ilgim ve alakam yoktur. Erdoğan Toprak kesinlikle akrabam değildir. Bu tevatür bütünüyle yalandır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne üç senedir hiç gitmedim. Aydın Bey, Bilgi’yi alırsa para kazanma gibi bir durumum yoktur. Öte yandan Aydın Bey’in bu üniversiteyi alacağını da hiç sanmıyorum.”
Aynı yazımın ilgili paragrafı üzerine daha önce hiç tanışmadığım ama ismini iyi bildiğim bir iş adamı da beni aradı. Bu iş adamı Aydın Doğan’a yakınlığı bilinen bir kişidir. İsmini vermemi istemediği için ifade etmiyorum. O da Aydın Doğan’ın Bilgi Üniversitesi’ni alışının Külliye ve DEVLET tarafından onaylanmadığını ifade etti ve bunun nedenini bana sordu. Aydın Bey’in de bu durumu merak ettiğini söyledi. Zannediyorum bu iş adamı beni Aydın Doğan’ın bilgisi dâhilinde aradı. Bilmiyorum ama öyle tahmin ediyorum. Fakat sonuç olarak Aydın Doğan’ın Bilgi’yi almak için Ankara’dan onay alamadığı bizzat Aydın Doğan cephesi tarafından de teyit edilmiş oldu. Aydın Doğan’ın Bilgi satışı için Külliye’den onay aldığı tipik bir Odatv yalan haberidir. Zaten tüm medyanın bildiği gibi bu site yalan ve manipülasyon makinesidir.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.224 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 22 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 20 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.302 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.642 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar