Avrupa'daki FETÖ yapılanması

Geçen hafta dört günümü, elektrik işleri yapan arkadaşım Mustafa Albayrak'la Danimarka ve İsveç'te geçirdim. Kuzey Avrupa'daki bu iki şehir düzenliliği ve kanunların sıkı uygulanmasıyla biliniyor....

Baltık Denizi'nin kenarındaki Kopenhag dünyanın en pahalı şehirlerinden biri.
Lego'nun merkezi olan ve diyabet hastalarının kullandığı kalemi geliştiren Novo Nordisk  gibi dünya çapında markaları olan Danimarka gerçekten detaylı incelenmesi gereken ülkelerden birisi. 5 milyon nüfusuna rağmen birçok marka çıkaran Kuzey'in bu soğuk ülkesi aynı zamanda göçmenlere de ev sahipliği yapıyor.  Kopenhag sokaklarında Faslı, Lübnanlı, Pakistanlı ve tabii ki Türk binlerce göçmen Danimarka ekonomisine katkı sağlıyor. Vikinglerin torunları olan Danimarka ne yazık ki ırkçılığıyla da meşhur.
Ancak herkese karşı ırkçı değiller. FETÖ'cüler de buralarda cirit atıyor. Danimarka genelinde 1000, başkent Kopenhag'da ise 500 civarında FETÖ'cü yaşıyor. Türkiye'den kaçıp gelenler, Asya ve Afrika'daki inlerinde saklanıp "Türk devleti bizi enseler" diye soluğu Kuzey Avrupa ülkelerinde alanlar var. Bir de Kopenhag'a zamanında ailesi çalışmaya gelmiş ve orada doğmuş FETÖ'cüler var.
Bunların başında Hasan Cücük geliyor. Azılı bir FETÖ militanı olan bu şahıs Türkiye'de yargıyla da çok alakadardı. 15 Mayıs 2016'da, yani darbeden iki ay önce o zamanki adıyla HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz'ı Twitter üzerinden tehdit etmişti.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar