Aslı Baş cinayetinde FETÖ eli

Türkiye'de belirli konularda ikiyüzlülük var. Bu ikiyüzlülüğün olduğu yerlerin başında da medya geliyor. Kadın cinayetleri, kadına şiddet sorununun çözümü konusunda toplumda bir mutabakat var.

Emine Bulut'un öldürülmesinden sonra hemen herkes daha da kenetlendi. Ancak iş "benim mahallemin kadını", "senin mahallenin kadını" ayrımına dönüşünce meselenin kadın cinayetleri olmadığı anlaşıldı.
Bu ülkede genç bir kızın sırtında sopa kıran adam hâlâ ekranlarda, gazete köşelerinde ahkâm kesiyor. Bu konuda kaç tane yazı yazdım, ekranlarda söyledim unuttum bile. Bazı kadın yazarların niye samimi olmadığını anlamış olduk. Hadi o gazeteciyi geçtim, 2010 yılında genç bir kadın intihar süsü verilerek vahim bir cinayete kurban gitti. Adı Aslı Baş'tı.
Aslı Baş cinayeti konusunu medyada en yakından takip eden ve bu meseleyi gündemde tutan iki kişiden biriyim. Son 5 yılda birçok yazı yazdım Aslı Baş hakkında. Benimle beraber meseleyi gündemde tutanlardan biri de Akşam gazetesinin başarılı muhabiri Ercan Öztürk. Sağ olsun son 5 yılda bu konuda en etkili haberleri o yaptı. Ercan ve benim dışımda zaten başkası meseleye girmedi.
Peki, Aslı Baş cinayeti neydi? Hatırlayalım. 2003 yılında "Miss Model Of The World" (Mankenler Kraliçesi) birincisi olan Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 gecesi saat 02.30 sıralarında, erkek arkadaşı turizmci Ahmet Bayer’in Bodrum Yalıkavak’taki Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının terasından düşerek hayatını yitirdi.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.235 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar