Aşı konusundaki kafa karışıklığı

Covid-19 hayatımıza girdiğinden beri çaresinin ne olacağını da konuşup durduk. Virüs olduğu için de çarenin aşı olduğunu konunun uzmanları dile getirdiler.Nitekim aşılar bulundu ve hayatımıza...

Covid-19 hayatımıza girdiğinden beri çaresinin ne olacağını da konuşup durduk. Virüs olduğu için de çarenin aşı olduğunu konunun uzmanları dile getirdiler.
Nitekim aşılar bulundu ve hayatımıza girdi. BioNTech, Moderna, Johnson@Johnson, Astrazeneca, Sinovac, Sputnik V...
İlk başta iki doz olunca aşıların virüsü yenmede yeterli olacağı söylendi. Batı, etkinliği yüzde 90 olmasına rağmen Sinovac’a onay vermedi. Sputnik V’i çok az ülke onayladı. Astrazeneca çoğu Batı ülkesinde yasaklandı. İngiltere AB’den çıktığı ve BioNTech’in önünü açmak için mi yaptılar bunu bilmiyoruz.
Ocak ayından itibaren aşılama başladı. Özellikle İsrail, İngiltere, ABD aşı konusunda başarılı oldular. Mayısa kadar bu ülkeler bayağı yol aldılar..
Ancak İngiltere’de son 10 gündür vakalar artmaya başladı. Dün 20 binden fazla vaka vardı. Aynı şekilde İsrail’de de vakalar arttı. Niye bu kadar sert deyince iki cevap öne sürülüyor: 1-..
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.222 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 21 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 20 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.301 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.642 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar