Anadolu'daki tüm akademisyenlerde korku ve panik var

Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Türkiye'de insan hafızası 23 gündür. Yani 23 gün sonra en unutulmaz denen olay bile Türk insanın aklından uçup gidiyor. Bunu niçin söyledim. Çünkü geçen sene 5...

Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Türkiye'de insan hafızası 23 gündür. Yani 23 gün sonra en unutulmaz denen olay bile Türk insanın aklından uçup gidiyor. Bunu niçin söyledim. Çünkü geçen sene 5 Nisan 2018'de Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde büyük bir skandal yaşandı. Herkesi FETÖ'cü diye sağa sola ispiyonlayan Volkan Bayar, Osmangazi Üniversitesinin Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ve öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı silahla öldürdü.
Bu olaydan 1 gün sonra 6 Nisan'da Türkiye gazetesinde şöyle yazmıştım: "Aynı üniversitenin Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Ayşe Aypay, 'Bırakın beni konuşacağım' diyerek şu açıklamayı yaptı: ‘Rektörlük, Volkan Bayar hakkında dilekçelerimizin sisteme girmemesi için memurlara talimat verdi. Kavga dövüş işleme soktuk dilekçeleri. Hiçbirine cevap alamadık. Şimdi kim verecek 4 tane canın hesabını? Benim eşim Volkan'ın iftiraları yüzünden işinden atıldı. 5,5 ay hapiste yattı.'
Saldırgan mı haklı, Ayşe Aypay mı onu savcılarımız açığa çıkaracaktır. Doğrudan şu ya da bu FETÖ'cü demek an itibarıyla doğru değil. Gerçek neyse derhal ortaya çıkarılmalı. Ayrıca saldırganı bu işe yönlendiren biri var mı yok mu ona da bakılmalı. Üniversitelerde mobbingin yaygın olduğu zaten bilinen bir gerçek."
Bu olay ne oldu ben de takip etmedim. Ayşe Aypay Hanım'ın söyledikleriyle ilgili savcı ne yaptı, bilgimiz yok. Çünkü Anadolu'da lokal bir olay olduğu için oralı olmadık. Bu olayla ilgili bir bilgi taraması yaptım. Şaşıracaksınız ama aradan 1 yıl geçmesine rağmen bu cinayetlerin hâlâ iddianamesi yazılmamış. Emin olmak için tekrar sordum, gerçekten iddianame yazılmamış.
Sonra medya taraması yaptım. Sadece Cumhuriyet gazetesinde olayın 1. Yıl dönümü dolayısıyla "Üniversitede cinayetin iddianamesi hâlâ hazırlanmadı" başlıklı bir haber vardı. Haberin alt başlığında ise şöyle yazıyordu: "Eskişehir’de, geçen yıl 5 Nisan günü Osmangazi Üniversitesinde Volkan Bayar tarafından saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden 4 akademisyen, aileleri tarafından anıldı, avukatları tarafından basın açıklaması yapıldı."
Olayı takip eden öldürülen şahısların avukatları ise “Yaşanan olayın basit bir cinayet olmadığı başından beri ifade edilmesine rağmen henüz aileleri ve kamuoyunu tatmin eden bir adım atılmamıştır. Olayda kastı ve ihmali bulunanların bir an önce cezalandırılması için savcılık ve YÖK soruşturmalarının bir an önce neticelendirilmesi öncelikli talebimizdir" şeklinde açıklama yaptılar. Bu dosyaya da gizlilik kararı gelmiş ve ne olup bittiğini hâlâ bilmiyoruz. Son derece tuhaf bir durum var.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.235 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar