Akfa Holding davası ve İhsan Kalkavan

Aradan zaman geçince bazı şeyleri çok çabuk unutuyoruz. Vaktinde kıyamet kopartılan bazı olayları sonradan hatırlamıyoruz bile. Tıpkı hain 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bazı şirket ve şahıslara...

Aradan zaman geçince bazı şeyleri çok çabuk unutuyoruz. Vaktinde kıyamet kopartılan bazı olayları sonradan hatırlamıyoruz bile. Tıpkı hain 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bazı şirket ve şahıslara açılan davaların akıbetleri gibi. 15 Temmuz oldu ve yargımız çok seri bir şekilde harekete geçti. FETÖ'cü ya da FETÖ'yle iltisaklı olduğu düşünülen şirketlere hemen operasyon düzenlendi. İlk büyük operasyonun yapıldığı holding Akfa'ydı.

FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla Akfa Holding ve 41 alt şirketine de el konmuştu. Bu davayla alakalı 39 kişi de tutuklanmıştı. Bunlardan bazıları holdingin sahibi Fatih Aktaş ve eşi Yeliz Aktaş, Fatih Aktaş'ın kardeşi Ferhat Aktaş, Ali Ulvi Orhan, İbrahim Sayın, Hasan Sayın, Murat Sungurlu, Mehmet Kesim gibi isimlerdi. Bu kişiler geçen sene hem FETÖ/PDY'ye maddi yardım yapmakla suçlanmış hem de mal varlıklarına el konmuştu. Aradan 1.5 yıl geçti, gazetelere, medyaya baktım ama hiçbir şey göremedim. Davası ne zaman başlıyor, hiç bilgi yok. İddianame var mı, o da belli değil.
Akfa Holding'den tutuklananların birkaçı dışında neredeyse tamamı serbest bırakılmış. Ama serbest bırakılanlardan bazıları başka davalardan ötürü tutuklu. Mesela Murat Sungurlu, İbrahim Sayın, Hasan Sayın gibi. Üstelik İbrahim Sayın ve Hasan Sayın'ın borsada FETÖ lehine büyük dolaplar çevirdikleri çok söylendi. Hatta Cevdet Türkyolu'yla beraber Bank Asya'nın Katarlılara satılması yönünde haberler çıkarıp borsada büyük vurgunlar yaptıkları söyleniyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani Davası siyasi değildir, hatta az ceza verilmiştir! 20 Mayıs 2024 | 1.619 Okunma Ayhan Bora Kaplan haberleri muhalif ve FETÖ’cü gazetecilere servis edildi 17 Mayıs 2024 | 9.675 Okunma Ankara Emniyeti’ndeki skandallar Süleyman Soylu döneminde olsaydı... 15 Mayıs 2024 | 8.546 Okunma Ya Çatalca Jandarmada FETÖ var ya da birileri tezgâh peşinde 13 Mayıs 2024 | 93 Okunma Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar