28 Şubat zihniyeti hiç bitmedi ki!

İki gün önce Ergenekon davasının mahkemesi vardı. Mahkeme "örgüt yoktur" dedi, herkes örgüt üyeliğinden beraat etti.

Ergenekon ve benzeri davalarda FETÖ’nün birçok masum askeri kurban ettiğini, onlara kumpas kurduğunu biliyoruz. Kendi teröristlerinin önünü açmak için FETÖ bir kurunun yanında onlarca yaşı yaktı.
Bütün bunların ötesinde bildiğimiz bir şey var. 2007’de “iyi saatte olsunlar” eşi başörtülü olan bir siyasiyi Çankaya’ya çıkarmamak için her şeyi yaptı. Hâlâ kimsenin nasıl verildiğini anlamadığı 367 kararı, dönemin Genelkurmay Başkanı’nın “sözde değil özde cumhurbaşkanı istiyoruz” sözleri ve e-Muhtıra bir dönemin zihniyetini yansıtması bakımından önemliydi.
O dönem askerin Abdullah Gül’ü cumhurbaşkanı olarak görmek istemediğini biliyoruz. Ankara’da bazı yerlerde toplantılar yapıldığı, bazı paşaların nasıl planlar içerisinde oldukları gizli değildi. Murat Yetkin’in Radikal’deki yazıları duruyor. Şener Eruygur, Halil İbrahim Fırtına, Hurşit Tolon vb. nasıl planlar içerisindeydi Sayın Yetkin’in köşesinden bunları okumuştuk.
Ergenekon kararıyla birlikte anladık ki, Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz gibi isimler de masummuş. CHP’yi destekleyen arkadaşlarımız, vatandaşlarımız Ergenekon’daki herkes masum diyorsa gerçekten ben de susacağım. Öyle olmadığını ve eski Türkiye’ye ait bazı isimlerin dibine kadar suça bulaştıklarını biliyoruz.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.646 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar