Zebunküş ve Melih Gökçek

"Zebun" kelimesinin kökeni Farsçadan geliyor. Zayıf, düşmüş, aciz anlamlarına geliyor. Refik Halit Karay, "İnsan gözünden ziyade, bu kafese konmuş vahşi, yırtıcı hayvanların, içleri hırs...

"Zebun" kelimesinin kökeni Farsçadan geliyor. Zayıf, düşmüş, aciz anlamlarına geliyor. Refik Halit Karay, "İnsan gözünden ziyade, bu kafese konmuş vahşi, yırtıcı hayvanların, içleri hırs, haşinlik ve ürkeklikle dolu, heybetli fakat zebun gözlerine benziyordu" şeklinde kullanırdı "zebun"u.

"Küş" de Farsçadır ve "öldüren", "düşkün" manasındadır. "Merdümküş" (insan öldüren) gibi. Zebunküş'ün güçsüzü ezen, düşene vuran gibi anlamları vardır, ama tam Türkçesi fırsat düşkünü'dür. Türkiye'de zebunküş'ten daha bol bir şey asla yoktur. Düşene vurmak için sırada bekleyen fırsat düşkünleri, yani zebunküş'leri son yaşadıklarımızda bir kez daha gördük. Deviremedikleri, içlerinde nefret besledikleri insanlara korkusuzca tek laf edemeyenler başkasının arkasına saklanarak ateş ediyorlar.

Nasıl mı? AK Parti 2019 seçimlerinin önemini en iyi bilen parti. Yerel seçimlerde bir başarısızlık durumunda Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin riske gireceğinin farkında. O yüzden de ince eleyip sık dokuyor. Belediye Başkanlarının istifası, il ve ilçe başkanlarındaki değişiklik AK Parti'nin tamamen bir iç meselesidir. 15 yıldır iktidarda olan AK Parti her seçimi kazandı. 2002 hariç en düşük aldığı oy 2009 yerel seçimlerinde yüzde 39. Referandumların hepsinden "evet" çıkmış. Son seçimlerde yüzde 50 almış ki, parlamenter sistemde bu oy devasa bir rakamdır.

Bütün bu başarılara rağmen AK Parti değişime gidiyor. Kendini yenilemeye gidiyor. 22 il başkanının da değiştirileceği açık açık konuşuluyor. Muhalefetin karnesi başarısızlıklarla dolu. Ama onlarda çıt yok. Çünkü dertleri seçim kazanmak değil, "Erdoğan ve AK Parti tökezlesin, gerisi önemsiz" anlayışındalar. Halka hizmet ederiz gibi dertleri hiç yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.240 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 24 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.647 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar