Anaakım medya olgusunu anlamak

Türkiye'de belli kavramların yerli yerine oturması zaman alıyor. Medya alanında da böyle. Fakat en nihayet bu kavramlar tam olarak oturacak. Bunun en önemli örneği anaakım (mainstream) medya kavramının tam olarak oturmamasıdır....

Türkiye'de belli kavramların yerli yerine oturması zaman alıyor. Medya alanında da böyle. Fakat en nihayet bu kavramlar tam olarak oturacak. Bunun en önemli örneği anaakım (mainstream) medya kavramının tam olarak oturmamasıdır. Anaakım demek bir toplumdaki en popüler, en itibar edilen eğilimlerin yansıması demektir. Marjinal medyada ise o toplumda çok az itibar edilen görüşler de dillendirilir.

İfade özgürlüğü kapsamında demokratik bir toplumda bu marjinal fikirlerin ifadesi de meşrudur ama anaakım mecralarda değil kendi marjinal mecralarında. O marjinal olan tipler ve fikirler zamanla popüler hâle gelirse onlar da anaakım medyada doğal olarak yer bulurlar. Ama toplumun binde birine bile hitap etmeyen tipler anaakım kanallarda ve gazetelerde sık boy gösterirse bu durum bilakis demokrasiye aykırıdır.
Çok yakın zamana kadar Türkiye'de anaakım medya toplumda binde bir bile olmayan marjinal Marksistlerin elindeydi. Tüm anaakım medya bu komünist azgın azınlık tarafından ele geçirilmişti. Milletimiz komünizmden ve komünistlerden nefret ediyordu ama medyada bu tipler su başlarını tutmuştu. Şükür ki benim gibi milliyetçi-muhafazakâr insanların gayretiyle bu dönem kapandı ama hâlâ Marksist kalıntılar var ve bunların da anaakım medyadan temizlenmesi demokrasinin gereğidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar