Suriyeliler dönecek mi?

Türkiye Suriyeli mülteciler konusunda dünyaya insanlık dersi verdi. Herkesin kapılarını sımsıkı kapadığı dönemde biz iç savaş mağdurlarına kapılarımızı sonuna kadar açtık....

Türkiye Suriyeli mülteciler konusunda dünyaya insanlık dersi verdi. Herkesin kapılarını sımsıkı kapadığı dönemde biz iç savaş mağdurlarına kapılarımızı sonuna kadar açtık.

Sayıları bugün 3 milyon 600 bini bulan Türkiye’deki Suriyeliler siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda ciddi bir mesele haline geldi. Suriye’de hayat normale döndükçe Türkiye’deki Suriyelilerin de ülkelerine döndüğü/döneceği konuşulmaya başlandı.

Şüphe yok ki, hiç kimse vatanından ayrı kalmak istemez. Suriyelilerin hepsi de bir gün ülkelerine dönmeyi hayal ediyordur. Lakin o iş artık o kadar kolay değil. 4 milyona yakın insandan bahsediyoruz.

Bugün dönüyoruz deseler yıllar sürer. Dolayısıyla Türkiye’nin Suriyeli mülteciler konusunda planlarını “bir gün dönecekler” yerine “bundan sonra buradalar” diye düşünerek yapması daha mantıklı.

CHP’NİN İZMİR’DE YÜZDE 8 OY ARTIŞI NE DEMEK?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer anketlerdeki oy oranının yüzde 57 olduğunu açıkladı. Bundan önceki yerel seçimde CHP yüzde 49’la belediyeyi almıştı. İki seçim arasındaki fark yüzde 8! CHP genel merkezinden bir telefon geldi dün, arayan kişi “CHP’nin kalesi” İzmir’de oyların artışının “CHP’nin kalesi” olarak bilinen diğer merkezlerde de oy artışı olarak yorumlanması gerektiğini iddia ediyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.489 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar