Şehitle reklam

Bu ülkede... Devleti yöneten büyüklerimiz vatan borcunu kredi kartıyla 12 taksitle ödenebilecek hale getirip kendi çocuklarını sağlama aldıktan sonra garibanın, fakir fukaranın gözünün içine bakıp...

Bu ülkede... Devleti yöneten büyüklerimiz vatan borcunu kredi kartıyla 12 taksitle ödenebilecek hale getirip kendi çocuklarını sağlama aldıktan sonra garibanın, fakir fukaranın gözünün içine bakıp “Gerekirse bu vatan için evlatlarımızı feda edeceğiz” demedi mi?

*

Bu ülkede... Çocuklarının pisi pisine can vermelerine isyan eden şehit ailelerine bizzat devlet büyüklerimiz karaktersiz” diyerek hakaret etmedi mi?

*

Bu ülkede... Devletin en zirvesindeki büyüğümüz bir elinde mikrofon bir elinde bayrağa sarılı tabut şehit cenazesini siyasi parti mitingine çevirmedi mi?

*

Bu ülkede... Daha bıyığı yeni terlemiş kuzusunu tabuta sokan aileler filanca devlet büyüğüne hakaret etti diye tutuklanmadı mı?

*

Bu ülkede... Gazete binası basıp, “Hepimiz bu vatan için ölmeye hazırız” diyerek kahramanlık yapan zırtonun bedelli askerlik yaptığını öğrenmedik mi?

*

Bir kaymakam dün şehit evine kamera ordusuyla gidip, patlayan flaşlar eşliğinde şehidin ana babasına hayatları boyunca aldıkları en acı haberi verdi: “Oğlunuz şehit oldu.” Yetmedi, kaymakamlığın resmi internet sitesi üzerinden o acı anın fotoğrafları paylaşıldı: “Şehidimizin acı haberi Kaymakamımız ve devlet yetkililerimiz tarafından ailesine bildirildi.” Şehit haberi üzerinden kendi reklamını yapmaya çalışan o kaymakama kızmayın. Şehidin sömürülmesi, şehit ailesine saygısızlık, şehitler üzerinden propaganda... Kaymakam bey amirlerinden ne görüyorsa onu yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.489 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar