Müzik değişirse dans da değişir

Davutoğlu’nun partide halihazırda sürdürdüğü nabız yoklaması sonuçlarına bakılırsa AK Parti tabanında en çok istenen koalisyon modeli AKP-MHP koalisyonu. İkinci sırada ise AKP-CHP koalisyonu...

Davutoğlu’nun partide halihazırda sürdürdüğü nabız yoklaması sonuçlarına bakılırsa AK Parti tabanında en çok istenen koalisyon modeli AKP-MHP koalisyonu.

İkinci sırada ise AKP-CHP koalisyonu geliyor.

***

MHP her zaman devlette var olmak ister. Aslına bakarsanız dün konuştuğum bütün MHP yöneticileri AK Parti ile yapılacak bir koalisyona sıcak baktıklarını söyledi.

Ancak Devlet Bahçeli sabahı beklemeyip daha seçim gecesi “Biz koalisyonda yokuz, erken seçime gidelim” diye açıklama yapınca hiç kimse çıkıp da bu fikri dile getirmiyor.

Bugün ve yarın MHP Lideri Bahçeli il başkanları ve belediye başkanlarını toplayacak. Buradan çıkacak irade Bahçeli’nin fikrini değiştirecek mi, göreceğiz.

Ama yine dün görüştüğüm ve Devlet Bahçeli’nin en yakın halkasında bulunan çok önemli bir isim şu sözleri söyledi: “Genel Başkan’ın iki kırmızı çizgisi var: Çözüm süreci ve 17 Aralık...

Çözüm süreci bir nebze ama diğer başlıkta AKP asla taviz vermez, veremez... O nedenle bizim koalisyon kurma ihtimalimiz yok.”

***

Hal böyle olunca geriye kalan tek ihtimal AKP-CHP koalisyonu.

Erdoğan’ın talebi üzerine Dışişleri Konutu’nda dün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP eski genel başkanı Deniz Baykal görüşmesinden anlaşılıyor ki Erdoğan’ın kafasına en çok yatan koalisyon modeli de bu...

Peki, AKP-CHP koalisyonu ne kadar mümkün?

Hafta başında Kılıçdaroğlu ile yaptığım ve Posta’ nın manşetinden verdiğimiz özel mülakatta Kemal Bey çok net “AKP ile koalisyon kurmayız” diyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.489 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.506 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar