Yine aynı terane; “Ekonomide oyun oynayan başaramayacak”

BUNU YAZMAK GEREKRakamlara bakınca ekonomi hiç de iyi görünmüyor. Dolar 4 lirayı aştı. Daha doğrusu belli ki 4 liranın üzerinde oturdu artık. Euro ise durumunu beşledi. O da 5...

BUNU YAZMAK GEREK

Rakamlara bakınca ekonomi hiç de iyi görünmüyor.
Dolar 4 lirayı aştı.
Daha doğrusu belli ki 4 liranın üzerinde oturdu artık.
Euro ise durumunu beşledi. O da 5 liranın üzerine oturmuş durumda.
Ancak sokağa baktığınızda sanki bir sıkıntı yokmuş gibi görünüyor.
Her yer kalabalık. Caddeler dolu. Yollar her biri 1 milyon liranın üzerinde satılan çok lüks araçlardan geçilmiyor.
Ekonomi yönetimine bakarsanız zaten her şey güllük gülistanlık.
Ekonomi bakanı dövizdeki artışın “gerçeği yansıtmadığını” söylüyor. Peki neyi yansıtıyor? Orası belli değil. Ya da “gerçek” ne?
Ancak sanki her şey iyi gibi gösterilirken bir anda AKP Genel Başkanı gürlemeye başlıyor.
Diyor ki “Ekonomide aktif rol oynayanlar, finans sektörünün içinde olanlar eğer Suriye’deki bu gelişmeleri bahane ederek ülkemize ekonomik terör estirmeye çalışıyorsanız yanlış yaparsınız. Bunları gayet iyi biliyoruz. Yeri geldiğinde bunun hesabını verir, bunun bedelini ödersiniz. Döviz kurlarındaki artışın makul, mantıklı, işin kitabına uygun bir izahı yok.”
Bir an şaşıp kalmıyor musunuz siz de?
Kim ekonomi üzerinde oyunlar oynuyor? Yıllardır önümüze konan “dış güçler” hangileridir?
Madem iktidar sahipleri bunların kimliğini biliyor neden müdahale etmiyor? Daha önce kimler bu oyunu oynadı ve başarıya ulaştı da neden bu sefer başarılı olamayacaklar?
AKP Genel Başkanı konuşunca başbakan durur mu. O da gürlüyor “Ekonomide oyun oynayanlar ayağını denk alsın” diyor.
Ardından ekonomi ile ilgili bakanlar da “Dövizi artıranları biliyoruz, ama başarılı olamayacaklar” diyor.
Kimmiş bunlar? Amerika Başkanı bir tweet atıyor dolar fırlıyor. O adam sırf Türkiye’de dolar yükselsin diye mi atıyor o tweetleri?
Ama bilgi ve kültür açısından olduğu gibi maddi açıdan da toplumun en gerisinde ama sayıları hayli yüksek olan kesimler bu sözlerden etkilenerek hayali düşmanları “muhalefet üzerinden şekillendirip hain edebiyatına” sarılarak Erdoğan’a biraz daha bağlanıyor.
Şimdi geleyim konunun en can alıcı noktasına.
Bir taraftan ekonominin çok iyi olduğu, döviz artışının gerçeği yansıtmadığı söylenirken AKP Genel Başkanı’nın çıkıp da “ekonomi üzerine oyun oynayanlardan” söz etmesi aslında ekonominin çok kötü olduğunu bir itirafıdır.
Ülker’den sonra Doğuş Grubu’nun da bankalardan borç yapılandırması talep etmesi, sırada benzer birçok büyük sermaye grubunun bulunduğunun söylenmesi de zaten ekonominin ne kadar kötü olduğunun birer göstergeleridir.

CANIMI SIKAN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar