O derse terörist sayılacak

ANALİZCumhurbaşkanı Erdoğan hiçbir hukuk devletinde asla duyulamayacak bir açıklama yaptı partisinin Kızılcahamam toplantısından sonra düzenlediği mitingde. Yerel seçimlere çok az zaman...

ANALİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan hiçbir hukuk devletinde asla duyulamayacak bir açıklama yaptı partisinin Kızılcahamam toplantısından sonra düzenlediği mitingde.
Yerel seçimlere çok az zaman kaldığını kaydeden Erdoğan bu seçimlerde bir teröristin seçilmesi halinde duruma hemen müdahale edeceğini açıkladı.
Erdoğan bu durumda seçilmiş belediye başkanı için eskisi gibi beklemeyeceklerini ve anında kayyumları göreve atayacaklarını bildirdi.
Aklı başında herkes anlıyor ki Erdoğan HDP’yi kastetmektedir.
Bu durumda eğer Güneydoğu’da bir terörist belediye başkanı olursa “seçilmiş” olduğuna bakılmayacak ve hemen görevinden alınacak yerine AKP’li bir kayyum atanacak.
Peki, seçilen kişinin terörist olduğu nasıl anlaşılacak?
Çok basit, buna Erdoğan karar verecek.
Bunu bizzat kendi sözlerinden anlıyoruz.
Çünkü normal koşullarda bir teröristin bırakın belediye başkanı seçilmesine aday olmasına bile olanak yok.
Aday olmak için asgari koşullar bile bir teröristin böyle bir girişimde bulunmasına izin vermez.
En azından bir terörist savcılığa gidip de “iyi hal kağıdı” alamaz.
O halde Erdoğan’ın sözleri çok nettir.
Seçilmiş kişiye kendi bakacaktır ve terörist olduğuna karar verme yetkisi de kendisindedir.
Zaten Erdoğan konuşmasında hukuktan, mahkumiyetten söz etmiyor sadece “terörist seçilirse hemen kayyum atarız” diyor, diyebiliyor ve müthiş alkış alıyor.
Bu koşullarda gidilecek bir seçimden sağlıklı sonuç çıkarmak asla mümkün olamaz.

DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar