Nasıl yani, AKP kazanamazsa Türkiye tarihe mi karışacak?

MERAK ETTİĞİM ŞEYLERSeçimlere mi gidiyoruz savaşa mı belli değil. İktidar ve yandaşları yerel seçimi adeta bir ölüm kalım savaşına çevirdi. Örneğin muhalefetten “düşman”...

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

Seçimlere mi gidiyoruz savaşa mı belli değil.
İktidar ve yandaşları yerel seçimi adeta bir ölüm kalım savaşına çevirdi.
Örneğin muhalefetten “düşman” diye söz etmekten çekinmeyenler var.
Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere muhalefeti “terörist” olarak niteleyenlerin niyetini de anlamak mümkün değil.
Bu kin ve nefret üzerine kurulu kampanyaya son olarak bir de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı. Onun derdi devletin bekası.
Beka, “ölümsüzlük, ölmezlik, kalıcılık” anlamına geliyor.
Devlet için beka deyince aklımıza “toprak bütünlüğünü, ahdi hukukunu ve anayasal düzenini iç ve dış tehditlere karşı koruması suretiyle hayatiyetini devam ettirmesi” gelir.
Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin ölümsüzlüğünün ve kalıcılığının tehdit altında olduğunu ileri sürüyor.
Bulduğu çare ise “trajikomik” nitelikte.
Çünkü Devlet Bahçeli’ye göre eğer AKP bu seçimi kaybederse Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası diye bir şey söz konusu olmayacak.
Bahçeli bu konuda aynen şunları söyledi geçtiğimiz günlerde; “31 Mart seçimleri, yeni hükümet sisteminin ilk demokratik imtihanıdır. Bu imtihandan alnımızın akıyla çıkmamız aynı zamanda beka meseledir. Önümüzdeki seçimde bizim için beka her şeyin önündedir.” Bahçeli’nin bekadan anladığı kendi kalıcılıklarıdır diye düşünsem de o ısrarla devletin bekasından söz ediyor.
Türkiye gerçekten korkunç bir akıl tutulması içinde bir saçmalıklar yumağına sarılmış sanki uçuruma doğru gidiyor.
Halka dayatılan şu; “Tayyip Erdoğan’ı seçtin seçtin, seçmedin kendine ölümlerden ölüm beğen, çünkü Erdoğan kazara seçilemezse bilin ki ortada Türkiye Cumhuriyeti kalmayacak.”
MHP’nin temel felsefesi bu oldu.
Zaten seçim sloganı da “Beka için milli karar, cumhur için istikrar” olarak belirlendi.
Her şey Erdoğan’a endekslendi ve onun olmaması halinde topluma bir felaket senaryosu dayatılmaya başlandı.
Bu garip görüşü eleştiren ve “Türkiye’nin beka değil zeka sorunu var” diyen CHP’li Muharrem İnce’nin, nasıl lince tabii tutulduğunu görüyorsunuz herhalde.
Bütün bunlar Türkiye’de artık her şeyin akıl ve mantık dışında geliştiğinin göstergesidir.
Türkiye’yi dünyada yalnızlaştıran, itibarını sıfırlayan, Amerika’nın her dediğini yapacak kadar güçsüz hale getirenler, sözde milliyetçi sloganlarla toplumu ayrıştırıyor, birbirine düşman hale getirerek bundan fayda umuyor.
Ancak tarih boyunca gördük ve biliyoruz ki bu millet ne kadar zorlansa da, bu tür oyunlara gelmiyor ve aklıselim her seferinde galip geliyor.

BUNU YAZMAK GEREK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar