Bu ne utanmazlıktır böyle

KAFAMI BOZAN ŞEYLER Adalet Yürüyüşü bütün görkemiyle devam ediyor. Katılım her gün daha da artıyor. Özellikle yoğun nüfuslu bölgelere yaklaştıkça ulaşım olanakları da...

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

Adalet Yürüyüşü bütün görkemiyle devam ediyor. Katılım her gün daha da artıyor. Özellikle yoğun nüfuslu bölgelere yaklaştıkça ulaşım olanakları da kolaylaştığından kitleler halinde yürüyüşe gelenler oluyor.
İzmit'e gelindiğinde yürüyüş ekibinin arkasındaki kalabalığın 100 binlere ulaşması kimseye şaşırtıcı gelmeyecektir. Ama asıl önemli olan 9 Temmuz günü. Yürüyüşün son etabında eyleme destek verenlerin sayısının milyonları bulması bekleniyor.
Tabii bu durum başka iktidar olmak üzere iktidara sırtını dayayan çevrelerde büyük rahatsızlık yaratıyor. Hemen her gün bir iktidar yetkilisi yürüyüşü kirletmeye, karalamaya dönük bir açıklama yapabilmek için adeta yarışıyor.
Örneğin bir bakan devlet adamı olma vasfını unutup “Biz bu yolları teröristler yürüsün diye yapmadık” diyebiliyor. Sanki o yollar hiç yoktu da kendi ceplerinden para vermiş gibi yaptıklarını söylemesi bir yana, sözlerinin ne hukuka, ne demokrasiye ne de ahlaka uymadığının farkında mı acaba?
Yandaş yazarlardan biri kalkmış yer ve tarih göstererek “Orada önünüzü keserler, siz de mal mal bakakalırsınız” diye yazabiliyor. Bu yazar bir niyet mi belirtiyor yoksa aldığı bir bilgiyi mi paylaşıyor orası meçhul.
Adalet yürüyüşünü kirletmeye çalışanların en çok yaptığı şey bu eylemin FETÖ ve PKK için yapıldığını söylemek. Bunu söylerken vicdanları nasıl rahat ediyor anlamak mümkün değil.
Nereden geldiği meçhul milyonlarca lirayı bir çırpıda harcayıveren bir televizyon kanalı Adalet Yürüyüşü için ekranında “Pensilvanya Yürüyüşü” başlığını kullanabiliyor.
“Kemal Kılıçdaroğlu her yerde protesto ediliyor” diye yayın yapabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.189 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar