Bir halt yiyip yine darbe paranoyasına sığınıyorlar

KAFAMI BOZAN ŞEYLER Yandaş bir televizyon ekranlarından Atatürk'e yönelik iğrenç saldılar kamuoyunda haklı olarak tepkiye neden oldu.Daha önce cemaatin hizmetinde olan ama 15 Temmuz'dan sonra adeta hidayete eren dinci tarihçi Mustafa...

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

Yandaş bir televizyon ekranlarından Atatürk'e yönelik iğrenç saldılar kamuoyunda haklı olarak tepkiye neden oldu.
Daha önce cemaatin hizmetinde olan ama 15 Temmuz'dan sonra adeta hidayete eren dinci tarihçi Mustafa Armağan'ın programına katılan Süleyman Yeşilyurt isimli kişi Atatürk'ün özel hayatına saldırıda bulundu.
Programın diğer konuğu Yavuz Bahadıroğlu ve Mustafa Armağan da bu iğrenç sözlere hiçbir şey demeyerek onayladılar.
Hemen arkasından Hasan Akar adlı kişinin de Atatürk için ağza alınmayacak hakaretler savurduğunu öğrendik.
Bunlar elbette ilk kez olmuyor. Karşı devrimci Atatürk düşmanı bu güruh çok uzun yıllardır bu melaneti hep işliyorlar. Ama şimdi durum biraz daha farklı. Referandum oyunuyla halkın yüzde 1.3'ünün farkıyla demokrasiden ve hukuk devletinden artık vazgeçtiğimizin “açıklanmasından” sonra yaratılan yeni iklimin ilk ürünleri bunlar.
Eğer gerekli tepki gösterilmezse bu tutumlar daha da yaygınlaşacaktır. Atatürk'e bu iğrenç saldırılar kamuoyunda büyük tepkiyle karşılaşınca iktidar da ister istemez yapılanı “kınamak” durumunda kaldı.
Ancak bu kınamalar durumu değiştirmiyor. Kınamalar Atatürk'e saygı çerçevesinde değil “Durun acele etmeyin sırası var” kıvamında.
Ayrıca Mustafa Armağan, Süleyman Yeşilyurt bizzat iktidarın desteklediği Derin Tarih isimli bir dergiyi yönetiyorlar. Bu dergi ne kadar satar bilemem ama bildiğim derginin sayfaları kamu ilanlarıyla dolu. İnanmayan açar bakar. Bu da iktidar zihniyetinin bu iğrenç hakaretlerin arkasında olduğunu gösteriyor bize.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar