AKP’de aklı olan Adalet Yürüyüşü’nü destekler

Giderek artan kalabalıkların katıldığı Adalet Yürüyüşü devam ederken çeşitli noktalarda “bireysel” olduğu anlaşılan “yürüyüşü protesto” eylemleri de...

Giderek artan kalabalıkların katıldığı Adalet Yürüyüşü devam ederken çeşitli noktalarda “bireysel” olduğu anlaşılan “yürüyüşü protesto” eylemleri de yapılıyor.

Yürüyüşe katılanlar hiçbir provokasyona kapılmamak konusunda kesin kararlı olunca bu eylemlerin hiçbir olumsuz etkisi olmuyor.
Dikkat ediyorum “adalet isteyenlere” karşı çıkanlar yani bir anlamda adaleti pek umursamayanlar Mısır'daki dinci İhvan hareketinin işaretini gösteriyorlar. Şu “Rabia” denilen işaret. İktidar partisi bu işareti pek seviyor biliyorsunuz. Siyasal İslam'ın sembolünü muhalefete karşı kullanmak istiyorlar.
Son zamanlarda dünya İhvan hareketini terörist olarak görmeye başlayınca iktidar da Rabia işaretine yeni anlamlar yükledi.
Meğer AKP'nin bu işareti İhvan'ın sembolü değil Erdoğan'ın sıklıkla saydığı “Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak” sloganını temsil ediyormuş.
Bu dört kavram adalet olmadığı zaman hiçbir işe yaramaz. Adaletsiz bir devlet, bir millet olabilir mi? Adaletsizlik hakimse o ülke huzur içinde olabilir o bayrak gururla dalgalanabilir mi?
Bu nedenle sırf kendilerinden olmayanlar yürüdüğü için kalabalıklara parmak sallayanlar oturup bunu bir düşünmeli. “Ben neden adalete karşı çıkıyorum?” diye kendine sormalı.
Gözlediğim kadarıyla AKP'liler, tabii özellikle iktidarı elinde tutanlar bu yürüyüşü endişe içinde izliyor. Açıkçası ne yapacaklarını da tam bilemiyorlar.
Konuşmalarından anladığımız kadarıyla bu yürüyüşün bir şekilde bitirilmesini çok istiyorlar. Ama bunu nasıl yapacaklarını bulamıyorlar. Çünkü en başta “nasıl olsa yürüyemezler” diye küçümsedikleri “üç beş kişiyi geçemezler” diye tahminde bulundukları yürüyüş henüz nüfusu yoğun bölgelere ulaşmadığı halde arkasına binlerce insanı takmaya başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.189 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar