Ya Türkiye’den birileri de çıkıp Amerika’yı çağırırsa ne olacak?

ŞAŞIRDIMErdoğan Suriye konusunda “çok şahin” bir görünüm çiziyor. Bölgenin en önemli lideri olduğuna inandığı için diğer ülkelere ayar vermekten çekinmiyor. Nitekim Azebaycan...

ŞAŞIRDIM

Erdoğan Suriye konusunda “çok şahin” bir görünüm çiziyor.
Bölgenin en önemli lideri olduğuna inandığı için diğer ülkelere ayar vermekten çekinmiyor.
Nitekim Azebaycan gezisinden dönerken sözde gazetecilere sorulması istediği soruları sordurup yine önemli açıklamalar yaptı.
Erdoğan “Suriye’den hep beraber çekilelim” demiş.
Sonra eklemiş “Lafta herkes Suriye’nin toprak bütünlüğünden söz ediyor.
Ama uygulamaya baktığınız zaman, herkes parselasyonu yapmış. Türkiye olarak bizim ise öyle bir derdimiz yok. Parselasyon, şu, bu derdinde değiliz biz.”
Erdoğan Rusya ve İran’ı kastederek “Ne diyorum? Hep beraber. Bize diyorlar ki: ‘Bizi buraya rejim çağırdı’. Biz de diyoruz ki: ‘Sizi rejim çağırdıysa bizi de buraya Suriye halkı çağırdı’. Aramızdaki fark bu. Biz rejimi tanımıyoruz, Suriye devletini tanımıyoruz, onlar tanıyor. Biz Suriye halkını tanıyoruz” diye konuşmuş.
Açıkçası bu sözleri duyduğumda dehşete kapıldım.
Egemen bir ülke topraklarında bulunma nedeninizi “bizi halk çağırdı” diye açıklıyorsunuz.
İyi de böyle bir durum yarın öbürgün bizim başımıza da gelirse ne yapacağız, acaba cumhurbaşkanı bunu da düşünmüş müdür?
Bir gün Türkiye’de yaşayan kesimlerden biri kalkıp da “Türkiye bize zulmediyor, biz bulunduğumuz yerde onlardan daha fazlayız, Amerikan askerini davet ediyoruz gelsin bize yardım etsin” diyemez mi?
Örneğin Hatay’daki Suriyeli nusüfu 500 bini aşmış. Kilis nüfusunun yarıdan fazlası Suriyeli. Gaziantep’te de durum çok farklı değil.
Buradaki Araplar Türkiye’de kalmaya devam edip sonra da böyle bir yardım talep ederlerse bizim söyleyebilecek sözümüz olabilir mi?
Erdoğan’ın neden sayısız danışmanı var anlamıyorum.
Biri bile “Efendim bu çok tehlikeli bir yolu açabilir” demiyor mu?

BUNU YAZMAK GEREK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.184 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.006 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.206 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar