Savaşın ikinci yıldönümünde dünyanın hali

Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yıldönümünde dünyanın hali iç açıcı değil.Sadece son birkaç haftada yaşanan gelişmelerin bazılarını sıralamak bile ne kadar parçalı...

Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yıldönümünde dünyanın hali iç açıcı değil.

Sadece son birkaç haftada yaşanan gelişmelerin bazılarını sıralamak bile ne kadar parçalı, dağınık ama riskleri yükselen bir döneme geçtiğimizi anlamak için yeterli:

- BM Genel Sekreteri Guterres Genel Kurul'da "dünyamızın bir kaos çağına girdiğine" söyledi.

-Alman Genelkurmay Başkanı Breuer "Rusya tehdidi sebebiyle beş yıl içinde savaşa hazır hale gelmek zorunda olduklarını" açıkladı. Alman kamuoyu nükleer silahlanmayı tartışıyor.

-Ukrayna'ya 60 milyarlık askeri destek paketi ABD Temsilciler Meclisi'nden hala geçmedi.

-Kasım 2024 seçimlerinde aday olması hatta kazanması konuşulan eski Başkan Trump, Güney Karolina'daki mitingde "harcama kotasını karşılamayan müttefiklere karşı Rusya'yı ne isterse yapmaya teşvik edeceğini" söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel ve Kılıçdaroğlu’nun ‘siyaset’ kapışması 27 Nisan 2024 | 131 Okunma Özel’in yeni siyaset tarzı nereye kadar? 26 Nisan 2024 | 1.421 Okunma Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.291 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.342 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar