Putin, Guterres ve sürüklendiğimiz “kaos çağı”

Son üç günde gerçekleşen bir röportaj ve bir konuşma dünya siyasetinin nereye gittiği hususunda alarm zillerini çaldırıyor.Röportaj, Rus lider Putin'in Amerikan gazeteci T. Carlson ile yaptığı iki saatlik...

Son üç günde gerçekleşen bir röportaj ve bir konuşma dünya siyasetinin nereye gittiği hususunda alarm zillerini çaldırıyor.

Röportaj, Rus lider Putin'in Amerikan gazeteci T. Carlson ile yaptığı iki saatlik görüşmeydi.

Konuşma ise, BM Genel Sekreteri Guterres'in Genel Kurul'da "dünyamızın bir kaos çağına girdiğine" dair ilanıydı.

Putin'in açıklamaları çok kutuplu dünyadaki güç rekabeti ile Batı-Rusya çatışmasının ne kadar ciddi bir geçmişe sahip olduğunu gösterirken Guterres'in sözleri iklimden İsrail'in Gazze işgaline kadar bugünün dünyasının sorunlarının çözülemez durumuna işaret ediyordu.

Her ikisinin açıklamaları aslında birbirini tamamlıyor: mevcut uluslararası sistem kaosa sürüklenirken düzen kurabilecek güçler birbiriyle çekişme halinde ve bu yakın gelecekte daha da hızlanabilir.

Önce Putin'in mülakatı ile başlayalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sabah’a veda etmenin bu kadar zor olacağını biliyordum 20 Mayıs 2024 | 661 Okunma Yeni gelişmeler normalleşmenin seyrini nasıl etkiler? 17 Mayıs 2024 | 1.402 Okunma Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 562 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 111 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 290 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar