Muhalefetin Katar karşıtlığı

Ülkemize gelen yatırımları mahkûm etme çabası muhalefetin negatif siyasetinin öne çıkan bir unsuru. CHP ve İP, bir süredir Sakarya'daki Tank-palet Fabrikası'nın Katar'a peşkeş çekildiğini iddia...

Ülkemize gelen yatırımları mahkûm etme çabası muhalefetin negatif siyasetinin öne çıkan bir unsuru.
CHP ve İP, bir süredir Sakarya'daki Tank-palet Fabrikası'nın Katar'a peşkeş çekildiğini iddia ediyor.
Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret ettiği fabrikanın "mülkiyetinin Hazine'de, tahsisinin Millî Savunma Bakanlığı'nda, tapusunun da devlette" olduğunu çok açık bir şekilde yeniden vurguladı.
Fabrikanın işletmesini yapan firmanın Türk firması olduğunu ve Katar'ın finansal ortaklığının yüzde 49 olduğunu belirtti.
Yeni nesil fırtına obüslerinin üretildiği fabrikada Altay tankının da üretilerek 2023'ün başında orduya teslim edileceği müjdesini verdi.
Peki muhalefet Katar'a "peşkeş" söyleminden vazgeçer mi?
Hiç sanmıyorum.
2023 seçimlerine kadar ısrarla takip edeceklerini beklediğim "ağır suçlama, yalan ve tehdit" üçlemesinden vazgeçmeyecekler.
En son örnek CHP'nin "Katarlı gençler Türkiye'de sınavsız tıp okuyabilecek" yalan haberini düzelten T24'ün aksine yalanda ısrar etmesiydi.
Üniversite sınavı öncesi bu yalanı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 189 Okunma Doğrudan ve kontrollü çatışma dönemi 15 Nisan 2024 | 208 Okunma CHP ne yapmak istiyor? 09 Nisan 2024 | 174 Okunma Yeni bir CHP mi? 06 Nisan 2024 | 209 Okunma Muhasebe ve yol haritası 05 Nisan 2024 | 164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar