MİT’in 97. kuruluş yıldönümü mesajlarının şifreleri

Dünyanın tehlikeli gidişatını Türkiye'nin nasıl okuduğunu anlamak için MİT'in 97. kuruluş yıl dönümünden verilen mesajları gözden kaçırmamak gerekir.En baştan özetini vereyim."Küresel...

Dünyanın tehlikeli gidişatını Türkiye'nin nasıl okuduğunu anlamak için MİT'in 97. kuruluş yıl dönümünden verilen mesajları gözden kaçırmamak gerekir.

En baştan özetini vereyim.

"Küresel belirsizlikler, asimetrik ve hibrit tehditler" döneminde Türkiye, milli güvenlik politikalarını yeni bir döneme taşıma iradesi sergiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında küresel güç rekabetin merkezinde olma, uluslararası sistemde belirsizliklerin artması ve buna karşılık Türkiye'nin kendi milli menfaatleri çerçevesinde "müessir güç" konumuna gelme vurgusu vardı.

Yeni risklerin ve krizlerin ortaya çıkmasını bekleyen Erdoğan'ın, geçtiğimiz yıllarda Türkiye'nin Suriye, Irak, Karabağ, Libya, Doğu Akdeniz ve Karadeniz'deki etkin rolünü hatırlatması önemliydi.

Yine "eksen kayması" tartışmasının anlamsızlığına işaretle Erdoğan, Türkiye'nin stratejik otonomisine kavuştuğunu örneklerle anlattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti, Dervişoğlu ve üçüncü yol kaldı mı? 30 Nisan 2024 | 2.001 Okunma Özel ve Kılıçdaroğlu’nun ‘siyaset’ kapışması 27 Nisan 2024 | 135 Okunma Özel’in yeni siyaset tarzı nereye kadar? 26 Nisan 2024 | 1.422 Okunma Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.293 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.343 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar