İran savaşı başladı mı?

Aramco'ya saldırı sıradan bir vekiller kapışması eylemi değil. Suudi Arabistan'ın petrol endüstrisini vuran drone'lara yüklenmiş seyir füzelerinin İran'dan ateşlendiği iddia ediliyor.

Saldırıyı Husiler sahiplense de parmaklar Tahran'ı işaret ediyor. Bu yüzden zihinlerde şu sorular dolanıyor: Körfez'de Mayıs 2018'den itibaren yükselen gerginlik artık kontrol dışına mı çıktı? İran'a karşı yürütülen maksimum baskı politikası sıcak savaş dönemine mi geçiyor? Bolton görevden alınmışken Tahran neden gerginliği yükseltti? Trump yönetimi "savaş nedeni" saydığı saldırıya nasıl bir askeri operasyonla karşılık verecek? İşte liderler BM Genel Kurul'u seyahatlerinin hazırlıklarını yaparken dünya başkentleri bu soruların cevaplarını arıyor.

***

Trump yönetiminin nükleer anlaşmadan çekilmesi ve İran karşıtı bir blok politikasına ağırlık vermesiyle Körfez'in suları geçen yıl ısınmaya başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel ve Kılıçdaroğlu’nun ‘siyaset’ kapışması 27 Nisan 2024 | 131 Okunma Özel’in yeni siyaset tarzı nereye kadar? 26 Nisan 2024 | 1.421 Okunma Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.289 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.342 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar