Filistin gençleri Kudüs’ün “İkinci Endülüs” olmayacağını haykırdı

Tel Aviv'in yeni bir intifadayı teşvik etmemek için Biden'ın nasihatlerine kulak vermesi kuvvetle muhtemel

İslam alemi Ramazan Bayramı'nı buruk şekilde kutlarken Filistin kanlar içinde. İsrail'in Gazze'ye bombardımanlarında 83 Filistinli şehit oldu. Müslüman liderler İsrail'in Mescid-i Aksa provokasyonunu kısık sesle eleştirdiler. İİT ve Arap Ligi klasik çaresizliğini yaşarken Cumhurbaşkanı Erdoğan Ürdün'den Kuveyt'e, Rusya'dan Malezya'ya yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor.
İnsanlığı ve Müslüman liderleri bu "devlet terörüne" karşı bir şeyler yapmak için hareketlendirmeye çalışıyor. "İnsan hakları" merkezli bir politika yürüteceğini söyleyen Biden Yönetimi ise radikal Yahudilerin ve İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinlilere saldırmasını iki tarafa "itidal" tavsiye ederek karşıladı. BM Güvenlik Konseyi'nde her zamanki gibi İsrail lehine "veto yetkisini" kullandı. Bu saldırganlığa tepki olarak Gazze'den atılan roketleri "kabul edilemez" buldu. İsrail uçaklarının Gazze'de Filistinlileri öldürmesini ise "savunma hakkı" olarak gördü.
Halbuki İsrail'in uluslararası toplumu hiçe sayan zulümleri Amerikalı ve İsrailli insan hakları örgütleri....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.280 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.339 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 133 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 202 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar