Etrafımızdaki üç seçim ve Türkiye

Koalisyonun ilk iki yılında başbakanlık yapacak olan Bennett, yerleşimcilere yakınlığı ve ulusalcı-aşırı sağcı görüşleri ile biliniyor

Son dönemde Ankara, zirve ve forumlarla meşgul iken etrafımızda üç önemli seçim gerçekleşti.


İsrail'de 23 Mart'ta yapılan erken genel seçimlerden Netanyahu birinci sırada çıktıysa da 8 partili koalisyon hükümetini kurmayı N.Bennett başardı.
Böylece 14 Haziran'da 12 yıllık Netanyahu iktidarı son buldu.
Geçen cuma İran'da ılımlı ve reformcu adayların tasfiye edildiği cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhafazakâr İbrahim Reisi cumhurbaşkanı seçildi.


Yine geçen pazar günü ikinci Dağlık Karabağ Savaşı'nda büyük bir hezimet yaşayan Paşinyan, Ermenistan'daki erken seçimden galip çıktı. Bu seçimlerin bölgenin geleceği ve Türkiye ile ilişkiler açısından bir değişim getirip getirmeyeceği merak konusu.


BENNETT HÜKÜMETİ İLE NORMALLEŞME OLUR MU?
Biden yönetiminin İsrail'deki yeni hükümetin kurulmasındaki etkisi dikkat çekti.
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın ziyaretinden sonra Netanyahu'yu dışarıda bırakan bir koalisyonun kurulabilmesi ilginçti.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel’in yeni siyaset tarzı nereye kadar? 26 Nisan 2024 | 1.416 Okunma Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.285 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.339 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 134 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.143 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar