Erdoğan-Biden görüşmesi ne getirir?

Kuşkusuz Erdoğan ile Biden'ın görüşmesi çetin bir müzakereye sahne olabilir. Ancak olumsuz bir sonuç beklenmemeli.

Gözler 14 Haziran'da Brüksel'de gerçekleşecek olan ikili zirvede.
Biden yönetiminin göreve başlamasından bu yana birkaç kez Washington'ın ele aldığı birçok önemli dosyada Türkiye'nin etkin rolünü fark edeceğini yazmıştım.
İki liderin görüşmesine iki gün kala olumlu havanın güçlendiğini görüyorum.
Aslında sadece ABD ve Rusya Dışişleri bakanları Blinken ve Lavrov'un 19 Mayıs görüşme konuları bile Ankara'nın Beyaz Saray gündemindeki kritik yerine işaret etmeye yeterli: Ukrayna (Karadeniz) Suriye, Dağlık Karabağ (Kafkaslar), Afganistan ve İran.


Başkan Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla aramayı nisan ayına bırakması ve 1915 olaylarından bahsetmesi ise bir taktik olmaktan öteye geçmiyor.


Washington'daki "Türkiye'yi ihmal edelim, tarafına bakmayalım" havası dağılmış durumda. "Sorunları paranteze alarak işbirliğine yönelelim" eğilimi ağır basıyor.
Bu sebeple Brüksel'de S-400 meselesinde Erdoğan ile Biden arasında gerilim bekleyenlere katılmıyorum.

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.137 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 189 Okunma Doğrudan ve kontrollü çatışma dönemi 15 Nisan 2024 | 208 Okunma CHP ne yapmak istiyor? 09 Nisan 2024 | 174 Okunma Yeni bir CHP mi? 06 Nisan 2024 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar