Brüksel’de Erdoğan diplomasisi farkı ve sembolik Şuşa ziyareti

Aksine dünkü zirvede Erdoğan ve Biden gerek vücut dilleriyle gerekse görüşmeye dair çok "olumlu bir fotoğraf" verdi

Bütün dikkatler dünkü NATO Zirvesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan-Başkan Biden görüşmesine çevrilmişken Türk diplomasisi son günlerde çok hareketliydi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu başkanlığındaki üst düzey heyet, cumartesi günü ani bir ziyaretle Trablus'a giderek kritik görüşmeler yaptı.
Libya'daki Türk askeri varlığından rahatsız olan çevrelerin "Tüm yabancı güçler çekilsin" baskısı biliniyor. NATO Zirvesi öncesi bu tür baskılara Ulusal Birlik Hükümeti'nin karşı durması önemliydi. Türk güçlerinin Libya'da yabancı güç olmadığı tüm taraflara hatırlatıldı. Zira Ankara'nın müdahalesi olmadan ne geçiş hükümeti ne de 2. Berlin Konferansı olabilirdi. Trablus'u Hafter işgalinden kurtaran Türk askeri, "Wagner'le, Çad ve Sudanlı paralı askerlerle aynı kefeye" konulamaz. Brüksel'deki Erdoğan-Biden görüşmesi ise çok önemliydi. Zira Biden'ın tek baş başa görüşmesi Erdoğan'laydı.

BİDEN İLE OLUMLU BAŞLANGIÇ


Bloomberg'in dünkü sayısındaki "Türkiye'nin Batı'yı terk edeli çok olduğu ve NATO Zirvesi'nde Biden'ın Ankara'nın Batı ile olan bağlarını kesip atması" görüşü tam bir saçmalıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.271 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.339 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 133 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 202 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar