Yunanistan'da yine "Siyasi Hanedan"

Komşuda vaktinden önce seçim, iktidarı değiştirdi. Ülkede tarih boyunca yönetimi elinde tutan sülalelerden Miçotakis'lerin oğlu Kiriakos başbakanlığı elde etti.

Aslında bunun ilk siyaset denemesi olmadığını biliyoruz. Babası Konstantinos başbakanlık yaptı. Ailenin büyük kızı Dora Bakoyannis'i Dışişleri Bakanlığı'ndan ve daha önemlisi vamp görüntüsüyle hatırlıyoruz.

Albaylar darbesinden sonra Türkiye'ye sığınan aile reisi Kiriakos'un İhsan Sabri Çağlayangil'le dostlukları hatırdan çıkmaz. Hele o ünlü sofraları. Genelde bakıldığında Miçotakisler bize sıcaktır.

Ancak son dönem Yunan hükûmetlerinin Muğla ve Aydın tapu müdürlüklerine kayıtlı adalarımızı işgali aramızı bozdu. Onlar mı suçlu, yoksa biz mi seyirci kaldık, bu tartışma uzun sürecek. Eğer Ahmet Takan arkadaşımızın yazıları olmasa, gerçekleri öğrenmemiz mümkün olmayacaktı.

Bu arada Yunan siyasetine egemen olan diğer iki aileden de kısaca söz edeyim. Biri Karaman kökenli Karamanlisler. Diğeri Papandreular. Orta yaşın üstündekiler bunları hatırlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar