"Yassıada ve İnfazların İç Yüzü"

Aktif gazetecilik hayatıma Mithat Perin'in yanında başladım. Öncesi öykü yazarlığı idi. Çağdaş medya denince, Türkiye'de akla gelen ilk isim Mithat Hoca'dır...

Bir dönemin efsane gazetesi İstanbul Ekspres'in sahibi idi. Abdi İpekçi'den Gökşin Sipahioğlu'na kadar bütün ünlüler onun yanında yetişmiştir.

Son öğrencisi olma şerefi de bana nasip oldu. Ustanın Durum adlı haftalık siyasi dergisinde başlayan birlikteliğimiz, Dünya gazetesinde de devam etti.

Yedek subaylık dönüşümde Safa Kılıçlıoğlu'nun Meydan dergisinde de sürdü. Perin genel yayın müdürü idi. Ben ise yazı işleri müdürüydüm. Kesintilerle de olsa, bu yakın çalışma arkadaşlığında her zaman önemli konu 27 Mayıs darbesi idi. Yani ihtilal.

Düşüş

Perinler gibi köklü bir ailenin bir ferdi akademisyen, Doç. Dr. Cevdet Perin'di. Diğeri de gazetecilik ve politikacılığı birlikte sürdüren Mithat Perin. Hocanın Demokrat Parti milletvekilliği hüsranla sonuçlandı. Düşünün Trakya'da büyük arazileri olan bir aile, elindeki taşınır ve taşınmaz tüm varlığını kaybetti. Örneğin Selimpaşa, yani değer biçilemeyen topraklar sudan ucuz elden çıkarıldı.

Yürek yarası

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar