Yargı kararı...

Her şeyin yasalarla halledilmesini isteyenle de var. Ancak bunların sayısı az. Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tansu Tosun, "674 sayılı KHK (Kanun Hükmünde Kararname) görevden almalara cevaz veriyor" deyince iktidar...

Her şeyin yasalarla halledilmesini isteyenle de var. Ancak bunların sayısı az. Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tansu Tosun, "674 sayılı KHK (Kanun Hükmünde Kararname) görevden almalara cevaz veriyor" deyince iktidar sözcüleri çoksevindiler. Hoca, ağır baskıya uğradı. Bir tek "Bunları asabilir miyiz?" denmediği kaldı. Bütün yüklenmelere rağmen Tosun'dan daha fazlası çıkmadı.

Bunlar hakkında çok sayıda  soruşturma ve kovuşturma olduğu lafları tekrarlanıp durdu. Aklımıza yine bir başka  Prof. Dr. Ersan Şen geldi. Onun da ilk günden beri savunduğu neydi; Görevden almak için mutlaka mahkumiyet kararı gerekir.

Demek ki ne yapıp edip mahkemeleri hızlandırmak zorundayız. Aksi halde Ali Haydar Fırat "yapılanlar yasal değil" demeyi sürdürecektir.

-İlginç paslaşma-

CNNTürk'ün Gündem Özel'inde  bayram tatilinden dönen Ercan Gürses'i gördük. Dinlenmenin yararlı olduğunu farkettik. İlk kez kendi yarattığı canavarları susturabildiğine tanık olduk.

Size bir itirafta bulunayım mı? İlk defa bu takımın iddialarının önemli bir bölümüne katılıyorum. Yine de kararların KHK'ya göre verilmesini içime sindiremiyorum. mutlakak Yüksek Mahkemenin onayını da alınmış  mahkumiyetler arıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar