Yakın dönem TV şovları

Tek kanallı yılları epey yazdım. Genelde gırgır yanlarını ele aldım. Bu pazar daha yakın dönemden söz edeceğim. Sayıları gittikçe azalan şovlarla başlayayım. İlki "Rüstem Batum Show"du. Cem...

Tek kanallı yılları epey yazdım. Genelde gırgır yanlarını ele aldım. Bu pazar daha yakın dönemden söz edeceğim. Sayıları gittikçe azalan şovlarla başlayayım. İlki "Rüstem Batum Show"du. Cem Özer'in "Laf Lafı Açıyor"u ilgi görenlerdendi. Tabii ki öncülerden biri oldu. "Ahmet Abi'nin Vapuru" ile Ahmet Kaya'nın ideolojik sokuşturmalarını izledik. Kaya bir ara İbo Show'u da denetimine aldı. Tatlıses, canlı yayınlarına "Savaşa Hayır, Barışa Evet" pankartları asarak başladı. Belki de hayatının hatasını yaptı. Bugün geldiği noktaya bakınca bunları rahatlıkla söyleyebiliyorum. Ak Parti'den hem de İzmir'den milletvekilliği başvurusu pişmanlığının ispatı oldu.

Gece Kuşu ve Zaga, Okan Bayülgen'in yıldızını parlatan programlardı. "Hülya Avşar Show" önceleri rağbetteydi. Avşar'ın yaşı büyüyüp kırışıklıkları artınca ilgi gösterenlerin sayısı azaldı. Sonuçta reytingi kalmadı. Teklif veren de yok. Acun Ilıcalı olmasa, kalan yıllarını yatak reklamlarıyla tamamlayacak. Aslında onun da garantisi mümkün değil. Bir bakarsınız bu firma da "Harç bitti, yapı paydos" diyebilir.

İlle gençlik

Konu yaşa gelince, Seyfi Dursunoğlu'nu atlamak mümkün mü? Onun yeri göğü inleten, izlenme paylarını patlatan,  programlarına bayılırdım. Huysuz Show'dan söz ettiğimi anlamışsınızdır. Programını ilk defa Yeşil Kabare'de seyretmiştim. Mehmet Ali Ilıcak'ın davetlisi olduğum gecede üç de emniyet müdürü vardı. Bu dostlarımızla aynı masayı paylaşmıştık. Huysuz bütün gece Ilıcak Jr. ile uğraşmıştı.

Huysuz'u daha sonra Sait Halim Paşa Yalısı akşamlarında izledim. Bence en başarılısı buradakilerdi. Müşteri açık saçık espriye kahkaha atan sınıftandı. Seyfi Dursunoğlu'nun doğal olarak en fazla kişiye hitap eden gösterileri televizyondakilerdi. Ancak birtakım çevrelerin gazıyla RTÜK'ün cezaları gecikmedi.

90'ına yürüyen Huysuz'u artık kağıt ürünü reklamlarında görebiliyoruz. O da şanına uygun ürün çeşidiyle; tuvalet kağıdı. Dursunoğlu'na sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar