Uyuşturucuda son aşama STILNOX

Hava taşımacılığının geldiği yer, rahatlık ve ekonomik anlamda çok iyi noktada. Milyonlarca insan, en uzak yere en kısa zamanda ulaşıyor. Aynı şekilde hava kargo taşımacılığı için de...

Hava taşımacılığının geldiği yer, rahatlık ve ekonomik anlamda çok iyi noktada. Milyonlarca insan, en uzak yere en kısa zamanda ulaşıyor. Aynı şekilde hava kargo taşımacılığı için de bu yorumu yapabiliriz.

Çevre kirlenmesi, ağaçların kesilmesi ve endemik hayatın yok edilerek havaalanı yapımı eksilerden. Tabiatın dengesinin bozulduğu hemen fark ediliyor. Ancak 1-2 çevreci kuruluş dışında fazla ses çıkaran olmuyor.

Bir başka tehlike

Ben size yakın geçmişten bugüne gelen en büyük tehlikeye değineceğim. İlk gençliğimizi yaşadığımız çevrede, hâkim uyuşturucu esrardı. Birtakım küçük satıcıların teşvikiyle bu kötülük salgına dönüştü. Beraber büyüdüğümüz arkadaşlar bu akıma kapıldılar. Koca semtte, Selim adlı bir arkadaşımızı bu yüzden kaybettik. Esrardan değil, Beyaz -eroin- onu öldürdü. Bu pahalı zehri temin edebiliyordu. Çünkü babasının iki tane apart oteli ve bir sürü evi vardı. Daha acı olan ölümünden iki gün önce 18'inci yaşını kutlamıştık.

Yıllar sonra bir başka arkadaşımı yine bu beyaz tozdan uğurladım. Aslan gibi yakışıklı bu insan Hakk'a yürüdüğünde 43'ünde dahi değildi. Kokainin afrodizyak etkisi olduğuna inandı. Bu saplantısı ölümünü hazırladı.

Uyuşturucu trafiğinin yoğun olduğu ortamda, bunlara bulaşmayan sadece iki kişiydik. Diğerleri en azından tadına baktılar. Alışanlar devam etti. Böylece erken yaşta ölümü yakaladılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar