Ucuz etin yahnisi

Süper Kupa maçını iki ayrı kategoride değerlendirmek istiyorum. İlki, yenilgiyi alan Şenol Güneş değil başkan Fikret Orman'dır. Göreve geldiği günden bu yana transfer işlerini "ucuz kurban...

Süper Kupa maçını iki ayrı kategoride değerlendirmek istiyorum. İlki, yenilgiyi alan Şenol Güneş değil başkan Fikret Orman'dır. Göreve geldiği günden bu yana transfer işlerini "ucuz kurban pazarlığı"na dönüştürdü. Göndermede çok iyi, satın almada kötü. Arada bir şeyler yakalarsa "tuttu" diyoruz. Teknik direktör ise çaresiz. Kadroyu bildirim vaktine kadar, soyunma odasının kapısına bakıyor. "Kim girecek" diye. Oysa Jeremain Lens tribündeydi. Anderson Talisca'nın durumu da bir başka sorun. O da "al oynat ve parlat"lardan. Çabaların karşılığını mal sahibi alıyor. Amaçları daha fazla kazanmak. Bu yolda her türlü üç kağıt serbest. Bizim yaptığımız sadece fiyat artırmak. Yani elimizde kalan "ucuz etin yahnisi". Bu önemli maçtan bir gün önce Ömer Üründül'ün söyledikleri kulaklara küpe olmalı; "En önemli şey stoperlerin uyumunu sağlamak". Beşiktaş'ta bu yoktu. Sonuç ortada. Bu arada maçı tribünden izleyen Lucescu'ya sormak lazım; Beşiktaş'ta kadroya alacak futbolcu buldu mu?

Bu sene durum geçmiş iki yıldan farklı. Kupalara en az dört çift el yapışacak. Buna Başakşehir'i de eklersek iddialı takım sayısı daha fazla olacaktır.

Kan gövdeyi götürür

Yeni Samsun Stadı'ndaki güvenlik önlemleri bir başka rezaletti. Patlayıcı-çatlayıcılar yine sokulmuştu. Sahaya defalarca girilmesine rağmen oyun tatil edilmedi. Kelebek denilen iç organları parçalayıcı bile sahaya sokuldu. Bu nasıl tedbir? Antalya'daki Göztepe-Eskişehir maçının uyarlaması izlendi. Gelelim hakem Fırat Aydınus'a. Sahanın ikinci defa işgalinde niye soyunma odasına gitmedi. "Ne olursa olsun maçı bitir" talimatı aldığı kesin. Peki bu müsabakanın sonunda ağır fatura ödeneceğini görmedi mi? Futbolun yeni yeni ön plana çıktığı kentlerin insanları iyice holiganlaştı. Bu da bir gerçek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar