Tütün ve alkolde fahiş hatalar

Bazı alışkanlıklar zararlıdır. Bunları engellemek için Yeşilay'ın kampanyaları yetmez. Hatta Cumhurbaşkanı'nın sigara paketlerini toplaması bile çare olmaz. Bunlara devamlı zam yapılması...

Bazı alışkanlıklar zararlıdır. Bunları engellemek için Yeşilay'ın kampanyaları yetmez. Hatta Cumhurbaşkanı'nın sigara paketlerini toplaması bile çare olmaz. Bunlara devamlı zam yapılması yanlış. Döviz kaçağına sebep oluyor.

Zararlılarda önceliği alkole vereceğim. Eskiden bazı yörelerde revaçta olan "damıtma rakı üretimi"nin yapıldığını gördüm. Şimdi bu imalat patlama seviyesine ulaştı. İçimden devlet demek gelmiyor. İş başındaki hükümetlerin "zamdan başka şey bilmeyen tedbirlerinin sonuçları ortada."

Bir zamanların efsane polis müdürü ve dostum Uğur Gür söyleyince hatırladım. Adnan Menderes döneminde alkollü içeceklerde önemli fiyat indirimi yapılmıştı. Neticede içecek satışlarının artmadığı görüldü. "Kendi zıkkımını kendin üret" anlayışında da fazla azalma olmamıştı.

Tütün konusu

Yılda beş kez zam yapılan sigara meselesine gelince durumun iç açıcı olmadığını görüyoruz.

BEST Sigara Fabrikası'nı Başbakan Turgut Özal hizmete açmıştı. Bitlis için o güne kadarki en büyük yatırımdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar