"Türklerin İzinde"

İlk yayınlandığı dönemde büyük ilgi gören bir belgesel vardı; Zaman Yolcusu. Diğer adı da Türklerin İzinde idi.NTV yönetimi yıllar sonra bu yapımın ne kadar önemli olduğunu anladı. Ahmet...

İlk yayınlandığı dönemde büyük ilgi gören bir belgesel vardı; Zaman Yolcusu. Diğer adı da Türklerin İzinde idi.

NTV yönetimi yıllar sonra bu yapımın ne kadar önemli olduğunu anladı. Ahmet Yeşiltepe imzalı bu çalışmayı yeniden yayınlamaya başladılar.

İzlememiş olanlara önerim, iki bölüm kaçırdık demesinler. İçinde Türklük ateşi olanlar, köklerimizi merak ediyorlarsa bu müthiş araştırmayı kaçırmamalılar.

Az ama öz

Örneğin küçücük bir özerk cumhuriyet Çuvaşistan'ı ele alalım. Bu özerk devletçikle bağlantımızı anlamak için dillerimize bakmak yeterli. Mesela "anne" sözcüğü bile aynı. Aralarında Şamanizm'den Hristiyanlığa kadar inanç grupları var. Tabii Müslümanlar da.

Türkiye'den gelen araştırma ekibine gösterdikleri ilgi ve sevgiye ifadeye kelimeler yetmez. Ortaya konulan çekimler, bize uzaklarda da olsalar yakınlıklarını kanıtlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar