Türkeş'in ardından

Alparslan Türkeş'le yüz yüze konuşma imkânını 1969 senesinde bulmuştum. Çalıştığım dergi için uzun bir söyleşi yapmıştım. En çarpıcı ön görüsü "Bu...

Alparslan Türkeş'le yüz yüze konuşma imkânını 1969 senesinde bulmuştum. Çalıştığım dergi için uzun bir söyleşi yapmıştım. En çarpıcı ön görüsü "Bu Demirperde mutlaka yıkılacak. Oradaki kardeşlerimiz için şimdiden hazırlıklı olmalıyız. Hatta yıkılmasına katkıda bulunmalıyız" demişti. Bu sözlerinin üzerinden 20 yıl geçti ve komünist rejim yıkıldı. Berlin'deki duvarla birlikte yerle bir oldu.

Merhum Türkeş'le aramız ise hep iyiydi. Hatta kimi dostlarım bu konuda espri yapmayı sürdürdüler. Örneğin Ülkücü Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Aydın Esi kardeşim bunlardan biriydi. Yemeklerimizden birinde Türkeş'e döndü "Başbuğum Burhan'ı çok seviyorsunuz ama, her seçimde gidip Süleyman Demirel'e oy veriyor" dedi. Türkeş de havaya girdi ve "Olsun, Burhan'cığım o da bizden" karşılığını verdi. Bu toplantılara eşi Seval Hanım'ın da katıldığını söylemeliyim. Tabii Ali Balkan Metel ve Ali Öncü kardeşimi de unutmayarak. Özellikle Tercüman yıllarımda bünyemizdeki her ferde verdiği mesaj değişmezdi; "Burhan'cığıma selam söyleyin. Gözlerinden öpüyorum."

İleri görüşlü, büyük Türkçü Alparslan Türkeş, 4 Nisan 1997 Cuma günü Hakk'a yürüdü. Sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.

***

Yıllık artış

Şimdi vereceğim rakamlar bana ait değil. Hükümet kontrolündeki kurumlara göre enflasyon bir yılda yüzde 19,71. Buna iskontoyu ilave etmeyi unutmayın. Sadece Mart ayındaki yükseliş TÜFE'de 1,03, ÜFE'de 1,58.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar