Toplu saldırı!

Askerlerin bir lafı vardır "Bazı konularda karar vermeden önce kafan mutlaka yastık görmeli". Bunu mekânı cennet Demirel biraz değiştirmişti: "Doğmamış çocuğa don biçme." Mansur Yavaş'la ilgili son...

Askerlerin bir lafı vardır "Bazı konularda karar vermeden önce kafan mutlaka yastık görmeli". Bunu mekânı cennet Demirel biraz değiştirmişti: "Doğmamış çocuğa don biçme." Mansur Yavaş'la ilgili son iddialar karşısında biraz bekleme kararı aldım. Yavaş'ın dünkü basın toplantısından sonra kumpasa uğratılan kendisi kanısına vardım. AK Parti madem bu davayı biliyordu, ortaya atmak için Mehmet Özhaseki'nin servet beyanının istenmesini mi bekledi.

Vatandaşın ekserisi, Yavaş'ın avukat olduğundan bile habersiz. Pek çoğu yeni öğrendi. Hükûmet Sözcüsü Ömer Çelik'in "olay aydınlansın" deyip arkasından "bip at izi kalsın" laflarını kullanması manidar. Yargının bu ithamdan sonra vereceği kararı merakla bekliyorum. Kaba taslak ithamlarla "kim kimi dolandırdı"nın cevabını almak bir dahaki seçime kadar sürer. Tabii birileri çıkıp "hızlandırın" baskısı uygulamazsa.

Gözü bağlı adalet

Malum, son anketler de gösteriyor ki, adalet terazisinden kaygılananların sayısı artmakta. Hele FETÖ'yle ilgili işler ayyuka çıktıktan sonra.

Ben yine bilinen bir sözü tekrarlayıp noktalayacağım; "Adaletin gözü niye bağlıdır?" Haydi cevabını da yine ben vereyim; "Karar objektif olsun, tanıdık birilerinin lehine çıkmasın." diye.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar