"Tencerenin düşüremeyeceği hükûmet yoktur"

Bu sözler, mekanı Cennet Süleyman Demirel'in. İtiraf etmeliyim ki Halk TV'de gündeme gelinceye kadar unutmuştum. Gürkan Hacır'ın "Şimdiki Zamanda Siyaset" isimli programında ortaya çıktı. Manşetlerde yer...

Bu sözler, mekanı Cennet Süleyman Demirel'in. İtiraf etmeliyim ki Halk TV'de gündeme gelinceye kadar unutmuştum. Gürkan Hacır'ın "Şimdiki Zamanda Siyaset" isimli programında ortaya çıktı. Manşetlerde yer aldığı yıllardan kalma gazetelerden biri ekranda gösterildi.

Bunu gönderen ise İlhan Kesici idi. CHP milletvekili, Baba'nın yeğeni Binhan Hanım'la evli. Kesici'nin Demirel'le dostlukları bu nikâhtan çok öncelere dayanmakta. Devlet Planlama Teşkilatı'nın başında bulunduğu yıllarda başlamıştı.

Kesici'nin hem zekâsına hem ekonomik bilgisine inananlardanım. Size bir de hatırlatmada bulunmak istiyorum. Ekonomik durumun bu hâle geleceğini söyleyeli bir yılı geçti. Defalarca "kötüye gidiyoruz" diye uyardı. Acilen alınması gereken tedbirleri sıraladı. Hatta Külliye'ye gidip, bizzat Erdoğan'a da aktardı. Anlaşıldı ki kimse bu ikazları ciddiye almadı.

Söyledikleri başlarına geldi

Kimin haklı çıktığını şimdi daha iyi görüyoruz. Tüm seçim kampanyalarında "CHP denince akla gelen sadece yokluk ve kuyruktur" teması işleyenlerin düştüğü duruma bakın. Malzeme yaptıkları dönemin babasını yaşatıyorlar. Hem de "Kotalı kuyruklar"la.

Açtıkları tanzim satışlarda biberi, patlıcanı, vb. bir kilodan fazla vermiyorlar. Üstelik bulundukları alana gitmek için gidiş-geliş parası ödeniyor. Bir buçuk kilometrelik kuyruklarda çekilen çile ise cabası. Kusura bakmasınlar ama, Türkiye'yi 2. Dünya Savaşı'na sokmayan İsmet İnönü'ye attıkları biplerin beş beteri meydanda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar